Cildi güzelleştiren meyveler

Herkesin çok sevdiği yüz kremi veya cildini güzelleştirmek için kullandığı bir maske vardır ama cildin güzelleşmesi aslında doğru besinlerle dengeli bir şekilde beslenmemizle yenilenir.

Cildi güzelleştiren meyveler
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

LİMON: Vitamin ve mineral açısından zengin yapısıyla cilt için çok faydalı bir besindir. Limonun cilde, yüze faydaları saymakla bitmez. Cilt lekelerini yok eder, sivilce oluşumunu önler, siyah noktalarla savaşır.

Gözaltlarınıza koyu halkalar varsa;

-1 çay kaşığı süt

-1 çay kaşığı limon suyu


Gözaltlarınıza sürüp 10 dakika sonra nazikçe yıkayabilirsiniz.

PAPAYA: Cilde güzelce nem verir ve enzimler sayesinde kuruluklar ortadan kalkar. Bunun için 1 yemek kaşığı ezilmiş papayayı 1 çay kaşığı bal ile karıştırın ve yüzünüze uygulayıp 30 dakika bekleyin. Papaya ile peeling yapmak yaşlanma izlerini azaltır. Zira enzimler sayesinde ölü hücreleri cildin üzerinden atmaktadır. Papaya ile cildinize peeling yapın, 20 dakika bekleyin ve durulayın.

AVOKADO: Anti-aging özelliğine sahip bir besin maddesidir ve kırışıkları azaltma özelliği vardır. Ezilmiş bir avokadoyu yüzünüze maske olarak uygulamak kadar avokadoyu yemek de yaşlanma belirtileri ile savaşmanıza yardımcı olur. Herkes, genç görünümünü mümkün olduğunca uzun yıllar korumak ister ve avokado tüketimi buna yardımcı olacaktır. Meyvenin içerisinde yer alan antioksidanlar kırışıklıkların azalmasına, cildinizin daha elastik ve daha dolgun olmasına destek olacaktır.

PORTAKAL: Portakalda bulunan zengin antioksidanlar gençleştirici etki gösterir ve cildin yaşlanmasını geciktirir. Cildi gerginleştirerek parlaklık ve canlılık kazandırır. Kuru bir cildiniz varsa portakaldan yararlanın. 3 yemek kaşığı portakal suyu, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı süt, ½ çay kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp, cildinize sürün.

KARPUZ: Karpuz sivilceli cildin nem dengesini onarır, iltihabı kurutur. 1 çay kaşığı karpuz suyu ile 1 çay kaşığı muz püresini karıştırın, yüz cildinize sürün. 10-15 dakika, sonra sıcak suyla yıkayın.

KİRAZ: Deri hasarını önlemeye yardımcı olabilecek antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.4 adet kirazı çekirdeklerinden ayırıp 1 çay kaşığı balla yüzümüze sürebiliriz.
Konular Kadın / Bakım