Cildimizi neden temizlemeliyiz?

Canlı ve temiz bir görünüm ancak bilinçli yapılan bir temizlikle mümkün olur...

Cildimizi neden temizlemeliyiz?
Akşam'dan Yasemin Miras'ın haberine göre cilt üzerinde biriken ve gözenekleri tıkayan toz ve kirler siyah nokta, sivilce oluşmasına yol açar. Canlı ve temiz bir görünüm ancak bilinçli yapılan bir temizlikle mümkün olur. Ayrıca temizlenmemiş bir cilde uygulanacak bir bakım, ölü hücreler ve birikintilerden meydana gelen tabaka tarafından engellenir, etkisiz kalır.

Cildimizi temizlemek günün bırakmış olduğu kiri, tozu, makyaj artıklarını ölü hücreleri ve fazla yağı ciltten alır, gözle görünemeyecek kirlerin gözeneklerden çıkmasına yardımcı olur. En ideal temizleme ürünleri süt, jel ve krem tipi temizleyicilerdir. Cilt tipine uygun olarak seçilen temizleme ürünü boyun ve yüz üzerinde noktalar halinde bırakılır, daha sonra boyundan başlayarak parmaklar yardımıyla masaj yapar gibi dairesel hareketlerle cilde yedirilir. Cilt temizliğinde göz çevresi temizliğine öncelik verilmelidir ve mutlaka özel temizleyiciler kullanılmalıdır.

Yüz temizliğinde kullanılan ürünlerle göz çevresi temizlenmez.

Normal ciltte: Süt veya jel tarzı temizleyici

Kuru ciltte: Krem tarzı temizleyici

Karma ciltte: Süt ya da jel tarzı temizleyici

Olgun ciltte: Süt ya da krem tarzı temizleyici

Problemsiz yağlı ciltte: Jel tarzı temizleyici

Akneli, sivilceli yağlı ciltte: Sabun tipi

Yağlı hassas ciltte: Süt tarzı temizleyici

Göz çevresi temizliği nasıl olmalıdır?

Göz çevresini oluşturan üst deri aşırı inceliği nedeniyle yüzün diğer kısımlarına göre daha hassastır. Çok genç yaşlarda göz çevresi kremi kullanılmaz.

Gerekirse kişinin yaşı ve göz çevresinin durumu birlikte değerlendirilerek hafif formüle edilmiş genç ciltlere özel bir krem önerilebilir.

Son yıllarda göz çevreleri için özellikle halka ve torbaları hafifletici gündüzde kullanılabilen jel tarzı ürünler üretilmiştir. 
Konular Kadın / Bakım