Cildiniz için kış önerileri

Kış mevsimde cildinizi korumak için basit ipuçları...

Cildiniz için kış önerileri
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Yazın güneşin zararlı ışınları cildimiz için büyük bir tehlike oluşturuyorsa kış da soğuğuyla, rüzgarıyla cildimize etki ediyor. Bu mevsimde cildinizi korumak için basit ipuçları bu yazımızda sizlerle…

ELLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Kışın soğuk ve rüzgarlı havalarda ellerimizi mutlaka korumalıyız. Aksi takdirde derimiz kurur, kaşıntı ve çatlaklar oluşur. Dışarıya çıkmadan önce mutlaka el kremi sürmeyi ve eldiven takmayı ihmal etmeyin. Evde ellerinize maske de yapabilirsiniz.

Malzemeler

- 1 çay kaşığı limon suyu

- 1 yemek kaşığı gliserin

- 4-5 damla gül suyu


Uygulanışı: Limon suyu, gliserin ve gül suyunu bir kap içinde karıştırın. Bu karışımı ellerinizin her noktasına sürün ve yıkamadan önce 15 dakika bekleyin. İpeksi yumuşaklıkta ellere kavuşuncaya kadar bu maskeyi günde iki kere uygulayabilirsiniz.

KURU CİLTLİLER DİKKAT

Kuru bir cilde sahipseniz alkol içeren tonikler kullanmayın. Evde doğal bir tonik yapabilirsiniz? Nasıl mı? Salatalığı rendeleyerek suyunu çıkarıp bir pamuk yardımıyla bütün cildinize uygulayayın. Cildinize nem katmak için maskenizi de hazırlayabilirsiniz.

Salatalık maskesi

- 1 adet salatalığı soyun ve iyice ezin.

- Bunun üzerine 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve bir süre buzdolabında bekletin.

- Ardından yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayın.

DUŞ JELİYLE ÇÖZÜM

Eğer cildinizde leke, kırışıklık ve sarkma gibi problemler varsa, kış mevsimi bunlara çözüm bulmak için en uygun zaman.

DUŞ KREMİ KULLANIN

Kışın duş jeli yerine duş kremi ya da duş yağı kullanmayı tercih edin. Çünkü krem ve yağlar daha az su kaybı sağlar, cildinize nem ve parlaklık verir. Ayrıca kuruluğu ve pul pul dökülmeleri de azaltır. Ewde duş aldığınız sırada deniz tuzundan da yararlanabilirsiniz.

PEELING ZAMANI

Vücut ve yüz peeling’i yapmak için en uygun zaman kış ayları. Canlı ve parlak bir cilde sahip olmak için öncelikle ölü hücreleri temizlemek gerekiyor. Böylece besleyici bakım ürünlerinden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Zeytinyağı ve toz şekerle ya da deniz tuzlarından yararlanabilirsiniz.

BOL BOL SU İÇİN

Günde an az iki litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları da azaltmak mümkündür. Eğer su içmekte zorlanan biriyseniz, suyunuzun içine birkaç damla limon veya meyve dilimleri ekleyip daha rahat içilebilir hale getirebilirsiniz. Günde 2 litre su içtikten sonra cildinizdeki farkı hissedeceksiniz.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım