Cildiniz şımartılmayı hak ediyor!

"Güzellik merkezlerine gidemiyorum" ya da "Maaşımı pahalı kremlere yatırmak istemiyorum" diyorsanız bu önerilere kulak vermelisiniz..

Cildiniz şımartılmayı hak ediyor!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Güzellik merkezlerine gidemiyorum ya da maaşımı pahalı kremlere yatırmak istemiyorum diyorsanız eğer bu haftaki yazım sizler için… Evde cildinize mutfaktaki malzemelerinizle küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.

1- ŞEKER

Şeker, cildinizi ölü hücrelerden temizlemenizi sağlayan iyi bir peelingtir. Beyaz ya da kahverengi şekeri biraz suyla karıştırarak cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak sürünüz. Yaklaşık 1-2 dakika sonra ılık suyla durulayınız. Cildinizin nefes aldığını ve gözeneklerinizin hemen açıldığını fark edeceksiniz.

2-PATATES

Birçok kişi patatesin cilt üzerindeki etkilerinden habersizdir. Cildinizin parlamasında, tonlamasında, yara izlerinde oldukça etkilidir. Güneş yanıklarında, gözaltı şişliklerinde patatesi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Patatesi dilimler halinde kesip 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra göz kapaklarınızın üstüne uygulayabilirsiniz.

3-BAL

Bal da bulunan vitaminler, aminoasitler ve doğal şeker vücudumuz tarafından kolayca emilebildiği için cildin parlak ve nemli görünmesine sebep olur. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz; bir pamuğa süt döküp cildinizi temizleyebilirsiniz.

4-LİMON SUYU

Limon suyu asidik özelliklere sahiptir ve cildi beyazlatmada oldukça etkilidir. Limon kabuklarını 5-10 dakika masaj yaparak cildinize sürdüğünüzde cildinizin nefes aldığını, rahatladığını fark edeceksiniz.

5-DOMATES

Domates anti-aging özelliklere sahiptir ve özellikle sıcak yaz aylarında cildimize güneş kremi gibi davranır. Domatesin içindeki E ve C vitamini sayesinde cilt hücreleri yenilenir; ciltte oluşan akneleri kısa zamanda tedavi eder.

6-YUMURTA BEYAZI

Yumurta akıları ciltteki gözeneklerin sıkılaşması için oldukça etkilidir. Yumurta akılarını köpük haline getirin ve cildinize sürüp 5 dakika bekletin. Kuruduktan sonra ılık suyla durulayıp cildinize uygun bir nemlendiriciyle bakımınızı tamamlayın.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım