Cildinize ışıltı verecek tarif!

Bronzlaşmak isteyen, cilt lekelerinden kurtularak daha beyaz bir tene sahip olmak isteyenler çok fazla.

Cildinize ışıltı verecek tarif!
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Günümüzde beyaz ve pürüzsüz tenlere olan ilginin fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Bronzlaşmak isteyen, cilt lekelerinden kurtularak daha beyaz bir tene sahip olmak isteyenler çok fazla. Bugün cilt renginizi 2,3 tona kadar açan doğal yöntemlerden bahsedeceğim.

IŞILTI VEREN TARİF

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 adet armut kabuğu

- 2 damla limon

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bütün malzemeleri cam bir kavanozda karıştırıp, karbonatın köpürdüğünü görene kadar karıştırabilirsiniz. Yüzünüze bir maske olarak uyguladıktan sonra 10-15 dakika sonra yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi mutlaka haftada 1 kez düzenli periyotlarla cildinize uygulamalısınız.

YOĞURT MASKESİ

Yoğurt, süt içerisindeki vitamin ve mineralleri ihtiva eder. Sütteki laktik asit cilt beyazlatıcı etkisiyle bilinen bir asit türüdür. Bu sebeple cilt beyazlatan yoğurt maskesi denenebilir.

YAĞLI CİLTLERE UN

Evet bildiğimiz unu cilt beyazlatmak için kullanabilirsiniz. Un maskesi özellikle yağlı ciltler için ideal bir maskedir. Cilt rengini açmak için oldukça etkili olan un maskesi fazla yağı almada da etkilidir.

LİMONLA ÇÖZÜM 

Taze sıktığınız limonun suyunu makyaj pamuğuyla cildinize direkt olarak uygulayabilir, 1 saat kadar bekletebilir ve durulayabilirsiniz. 3 çay kaşığı limon suyunu 1 çay kaşığı zerdeçalla karıştırıp macun kıvamına getirebilir ve cildinize uygulayabilirsiniz. 1 çay kaşığı limon suyu, süt tozu ve balı yine karıştırın ve cildinize sürüp 15 dakika bekletin.

NOHUT UNU VE GÜL SUYU

2 yemek kaşığı nohut unu üzerine, macun kıvamına gelecek kadar doğal gül suyu ekleyin.

PİRİNÇ SUYU İLE BEYAZLATMA

Yapmanız gereken tek şey bir miktar unu, macun kıvamına gelene kadar suyla karıştırıp sürmek. Un maskesini cilt kararması sorunu yaşadığınız bölgelere uygulayın ve kuruduktan sonra durulayın.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım