Cildinizi sıkılaştırın!

Cildimizdeki gözenekler ne kadar geniş olursa o kadar çok kir toplar ve cildimizin nefes almasına engel olur. Cilt üzerindeki gözenekler sağlığımız açısından oldukça önemlidir.

Cildinizi sıkılaştırın!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Evde yapabileceğiniz cilt sıkılaştırma maskeleriyle cildinizdeki gözenekleri temizlemeye ne dersiniz? Böylece daha pürüzsüz bir cildin adımlarını atmış olacaksınız.

GÖZENEKLER İÇİN LİMON MASKESİ

- 3 damla sirke

- Yeteri kadar limon suyu


Hazırlanışı: 2 malzemeyi birbiriyle karıştırarak gözeneklerin geniş olduğu bölgeye uygulayın. Cildi hassas olanlarda hafif yanma hisse oluşacaktır. Bu kürü birkaç hafta denediğinizde oluşan farkı göreceksiniz. Hassas ciltlerde yanma olursa demli çayı pamuk yardımıyla sürerek cildi rahatlatabilirsiniz.

Sonrasında ılık suyla yüzünüzü yıkayınız.

SÜTLE YAPILAN KÜR

- Yaş maya

- Bir miktar süt

- Karıştırmak için kase


Bu iki malzememizi kase içerisine iyice karıştırdıktan sonra özellikle duştan sonra genişleyen cilt gözeneklerini sıkılaştırmak için pamuk yardımıyla sürün. Biraz kokusu rahatsız edebilir. Sürdükten yaklaşık 10-15 dakika sonra cilt gözeneklerinizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.  Maske cildinizde 30 dakika kaldıktan sonra ılık suyla durulayın. Sonrasında su bazlı bir nemlendiriciyle nemlendirin. 

BUZ TERAPİSİYLE BAKIM

- 1 şişe maden suyu

- 1 büyük limon

- Buz kalıbı ve kap


Maden suyunu bir kabın içerisine döktükten sonra önceden suyun çıkardığımız limon suyunu ekleyerek karıştırıyoruz. Burada maden suyunun soğuk olmasına gerek yoktur. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı buz kalıplarına dökerek buzluğa koyarak donmasını sağlıyoruz.

Daha sonra her sabah güne başlarken ufak bir kalıp buz karışımını alarak cilt gözeneklerinin geniş olduğu bölgelerde dolaştırıyoruz. Eğer hassas cildi olanlar varsa limon yerine maden suyu + elma sirkesini de kullanabilirler.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım