Cildinizin alarm vermesini önleyin!

Değişen hava koşulları, sert ve rüzgârlı havalar, klima ve kaloriferlerin etkisi, cildimize neler olduğunu, onu korumak için neler yapıp, neler yapmamız gerektiğini, hangi bakımların yapılması gerektiği hakkında bilgili miyiz?

Cildinizin alarm vermesini önleyin!
Akşam'dan Şevval Özçelik'in haberi..  İşte küçük tüyolar…

- Yüz ve vücudumuza, kurumaya engel olmak amacıyla kremli, yağlı sabun ve jeller kullanılmalıdır.  Kullanılan ürünlerin yan etkisiz,  anti alerjik olmasına dikkat edilmelidir. Ancak 10 dakika yürüyüş mesafesinde olan işinize veya başka bir yere gidecekseniz, bu kısa süre için cildi yağlı kreme boğmak yanlış olur. Burada kullanmanız gereken nemlendiricidir, hele bir de ısıtılmış ve havası kurumuş bir ortama gidiyorsanız, cildinizin neme ihtiyacı olacaktır.

- Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olunacak şekilde daha sık sürülmelidir.

- Kuru cilt tipi sabun bileşenleri içermeyen losyonlar ile temizlenmelidir. Ve kesinlikle alkol içeren toniklerin kullanılması yasaktır. Bu tonikler cilt tarafından oluşturulan bakteriyel koruma tabakasını kaldırırlar. Kaşıntı, aşırı kuruluk ve iltihap kaçınılmaz olur. Aynısı olgun cilt için de geçerlidir.

- Kışın deri tipine göre sıklığı ayarlanarak bitkisel kök hücreli jel, krem veya maskelerle derinin ölü tabakası yenilenmesi mutlaka sağlanmalıdır. Ayrıca cildin lipid tabakasının desteklenmesi için ayda bir profesyonel cilt bakımlarından destek almalısınız.

- Cildiniz yağlı ise soğuğa karşı daha dayanıklıdırlar, yalnız bir problemleri nem dengesini sağlamakta zorlanmalarıdır. Bu nedenle bu cilt tipinin tam tersi nemlendiricilere ihtiyacı vardır. Ama nemlendiriciyi dışarı çıkmadan önce değil, daha önce, en iyisi yatmadan önce uygulamak gerekir.

- Kışın cildiniz pul pul dökülüyorsa, bunu fondöten ile kapatamazsınız. Yüzünüze düzenli olarak peeling yapmalı, zengin içerikli bir gece kremi kullanmalı ve mümkünse nemlendirici içeren, leke önleyici, anti-aging etkili, güneş koruma faktörlü fondöten etkili bitkisel kremleri seçmelisiniz. 

- Kışın cilt bakımında sağlıklı beslenmeye önem veren kişiler, ciltlerinin gereksinim duyduğu vitaminleri, antioksidanları, mineralleri; ve doymamış yağları vücuda alırlar; ve bu sayede kışın cilt bakımı daha etkili hale gelmiş olur. Omega-3 desteği kışın cilt bakımının etkisini arttıracaktır.

- Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin 20’li yaşlarda bile göz çevresine özel serum ampul gibi hafif formlardaki ürünleri kullanmaya başlamalılar.

- Dışarıda çok soğuk bir hava varken, evde uzun uzun sıcak bir banyo yapmak size cazip gelebilir. Ama 15 dakikadan sonra bu sıcaklık cildinizin lipid tabakasını ele geçirmeye başlar. Cildinizdeki doğal yağların yok olmasına neden olur. Sıcaklığı düşürün ya da banyonuzun süresini kısaltın. 

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 
Konular Kadın / Bakım