Cilt çatlaklarına yeni bir çözüm

Kadınların kabusu cilt çatlaklarının tedavisinde en yeni yöntemlerden biri fraksiyonel lazerdir. Bu sistem cildin hem üst hem de alt tabakasına etki ederek çatlakları hafifletir ya da yok eder…

Cilt çatlaklarına yeni bir çözüm
Sözcü'de yer alan habere göre kadınların kabusu cilt çatlaklarının tedavisinde en yeni yöntemlerden biri fraksiyonel lazerdir. Bu sistem cildin hem üst hem de alt tabakasına etki ederek çatlakları hafifletir ya da yok eder…

Genellikle sık kilo alıp verme ya da hamilelik döneminde meydana gelebilen çatlakları doku yırtılmaları olarak adlandırabiliriz. Oluşan çatlak şeritleri ise başlangıç evrelerinde kırmızı ve canlıyken oluşumundan uzun süre geçmiş olan çatlaklarda beyaz renk gözlenir.  Beyaz renge bürünmüş şeritlerin altında bulunan doku normal bir deri kalitesi özelliğini göstermez. Nitekim yaz aylarında tüm vücut derisi bronzlaşabilirken çatlak şeritlerinde bronzlaşma görülmez. Bu durum estetik açıdan sıkça şikayet edilen bir durumdur. Ancak fraksiyionel lazerle tüm çatlaklarda silme işlemi yapılır.

Nasıl bir yöntem?

Fraksiyonel lazer ışınları çatlak üzerinde yüzlerce ısı kanalları oluştururken kişilerin doğal yara iyileşme mekanizması tetiklenir. Temelinde yetersiz hücre bölünmesine dayanan çatlak sorununu yine temelinden etki ederek çözer. Doğal hücre yenilenmesini hızlandırır, hücre dışındaki esnek liflerin sayısını arttırır ve beyaz şerit halindeki görünümü giderek hafifletir veya yok eder.

Ağrılı bir işlem mi?

Tedavinin 20- 25 dakika öncesinde bir anestezik krem kullanılır. Böylece tedavi sırasında kişiler ağrı duymaz, minik kaşıntılar olur. Aylık aralıklarla 3-4 defa tekrarlanması gerekir.

Hangi sorunlarda etkili?

Fraksiyonel lazer, çatlak tedavilerinin yanı sıra cilt yenileme, gözenek tedavisi, sivilce izi, yara izleri, ağır yanık izleri ve ameliyat izleri gibi zorlu durumlarda etkinliği olan popüler bir tedavi yöntemidir.

Tedavi sonrası nelere dikkat edilmeli?

Çatlak tedavisinin hemen sonrasında özellikle çatlak şeritlerinin yüzeyinde hafif pembeleşme görülür. Bu pembelik 2- 3 gün içerisinde azalarak kaybolur. Geride 5-7 gün içerisinde tamamen ortadan kaybolan ısı adacıklarının kahverengi kabukları kalır. Bu kabuklar toplu iğne başından çok daha küçüktür. Tedavi sonrasında yoğun nemlendirme ve güneş koruması tavsiye edilir.
Konular Kadın / Bakım