Cinayet sonrası çay keyfi!...

Ali Sarı’nın kuzeniyle aşk yaşayan karısı Zekiye Sarı, ilişkinin ortaya çıkmasından korkarak ölüm emri verdi. İskender Sarı da pancar tarlasında olduğunu öğrendiği Ali Sarı’yı öldürdü. İki sevgili cinayetin ardından çay demleyip içti

Cinayet sonrası çay keyfi!...
Yeni Asır'da yer alan habere göre Konya'nın Altınekin ilçesinde, Ali Sarı'yı (37) pancar tarlasında tabancayla başından vurarak öldürdüğü iddia edilen amcasının oğlu İskender Sarı (47) ile cinayeti azmettirdiği ileri sürülen eşi Zekiye Sarı (31), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İskender Sarı, Zekiye Sarı ile 6 aydır ilişkisi olduğunu, kuzenini de ilişkiden şüphelendiği için öldürdüğünü itiraf etti. İki sevgilinin cinayetin ardından çay demleyip içtikleri ortaya çıktı.

TABANCA İSTEMİŞ

Olay, 2 Kasım'da Yenice Mahallesi Kalınyer mevkiindeki pancar tarlasında meydana geldi. Çiftçilik yapan 2 çocuk babası Ali Sarı, pancar sökmeye gittiği tarlasında sabah saatlerinde işçiler tarafından başından tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali Sarı'nın akrabası ve çevresindeki 70 kişinin ifadesine başvurdu. Mükremin Sarı (24), ölü bulunan Sarı'nın amcasının oğlu İskender Sarı'ya daha önce tabanca verdiğini ileri sürdü. Jandarma da 3 çocuk babası çiftçi İskender Sarı'yı gözaltına aldı.

'ORTADAN KALDIRALIM'

Şüpheli İskender Sarı, ifadesinde, amcasının oğlu Ali Sarı'nın eşi Zekiye Sarı ile 6 aydır gönül ilişkisi yaşadığını, Zekiye Sarı'nın cep telefonuna gelen bir mesaj nedeniyle eşinin ilişkilerinden şüphelenmeye başladığını ileri sürdü. Bunun üzerine de Zekiye Sarı'nın, Ali Sarı'yı öldürmesini istediğini iddia eden İskender Sarı, "Zekiye Sarı, 'Şunu ortadan kaldıralım. Yoksa bizi köye rezil edecek' diye cep telefonuma mesaj attı. Ali'nin de tarlada çalıştığını söyledi. Mesaj üzerine tarlaya gittim. Traktör üzerinde bir süre Ali ile sohbet ettik. Daha sonra tabancayla başına ateş ederek öldürdüm. Kaçarken de yolda tabancayı attım" dedi.

İskender Sarı, kuzeni Ali Sarı'yı öldürdükten sonra başında yaklaşık yarım saat ağladığını ve daha sonra Zekiye Sarı'nın yanına gittiğini söyledi. Burada Zekiye Sarı'nın çay demlediğini ileri süren İskender Sarı, "Kuzenimi öldürdükten sonra cesedin başında yarım saat boyuncu ağladım. Daha sonra da Zekiye'nin evine gittim. Zekiye çay demledi. Karşılıklı çay içtik. Daha sonra birbirimize sarılıp ağladık. Zekiye'yi çok seviyorum, ona aşığım. Ali'yi öldürdüğüm için pişmanım. Şimdiki aklım olsa öldürmezdim" diye konuştu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Sorgulamanın ardından şüpheliler İskender Sarı, Zekiye Sarı ve olayla bağlantısı olduğu ileri sürülen Mükremin Sarı adliyeye sevk edildi. İki sevgili çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Mükremin Sarı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.