Cinsel istismar düzenlemesi tasarıdan çıkarıldı

Adalet Komisyonu’na çekilen cinsel istismar düzenlemesi, komisyonda yapılan oylama sonucu tasarıdan çıkarıldı. 48 maddelik yasada bir madde üzerinde kamuoyunda tartışma olmuştu. Bunun üzerine AK Parti yasayı yeniden Adalet Komisyonu'na çekme kararı almıştı.

Cinsel istismar düzenlemesi tasarıdan çıkarıldı
Hürriyet'te yer alan habere göre TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı toplantıda Türkiye'nin günlerce tartıştığı cinsel istismar düzenlemesi de gündeme geldi. Toplantının başında kısa bir konuşma yapan Bozdağ, "Aslında getirdiğimiz düzenleme tek bir tecavüzcüyü bile kapsamıyordu ama yanlış anlaşıldı. Biz de bunu iyi anlatamadık. Toplumda oluşan tepki nedeniyle bu düzenlemeyi geri çekiyoruz" dedi.

İİyimaya, toplantının açılışında komisyon üyelerine Yrd. Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu'nun, "Yargı Kararları Işığında Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar" başlıklı kitabını dağıttı. Gündemdeki tasarının Genel Kurulda tümünün oylaması aşamasında sürecin durduğunu, hükümetin geçici 1. maddeyi geri çektiğini ifade eden İyimaya, maddenin ikinci fıkrasının metinden çıkarılması yönünde bir irade ortaya çıktığını, komisyonda bu doğrultuda hazırlanan önergenin görüşmelerinin yapılacağını kaydetti.     

Görüşmelerin ardından, tasarının geçici 1. maddesinin  cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren ikinci fıkrasının metinden çıkarılmasına ilişkin önerge kabul edildi.