Çıplak aramaya psikolojik destek

İzmir Buca’da para çaldığı gerekçesiyle öğretmenleri tarafından çıplak aranan C.V. psikolojik destek görüyor. Sürekli ağlama krizlerine giren genç kızda, yaşadığı travma sonucunda “duygu durum bozukluğu” ortaya çıktığı belirlendi ve ilaç tedavisine başlandı.

Çıplak aramaya psikolojik destek
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir Buca 30 Ağustos Ortaokulu'nda 100 lira çaldığı iddiasıyla iç çamaşırlarına kadar soyunup arandığı iddia edilen C.V'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından psikolojik destek verilmeye başlandı. Psikologların sürekli gözlem altında tuttuğu C.V'nin sorulduğu zaman yaşadığı olayları anlatabildiği ancak "Neler hissediyorsun?" sorusu karşısında hıçkıra hıçkıra ağladığı öğrenildi. Öte yandan uzman psikologlar C.V'de, olayda yaşadığı travma sonucunda "duygu durum bozukluğu" hastalığının çıktığını belirleyerek ilaç tedavisine başladı.

PSİKOLOJİK DESTEK

İzmir'de para çaldıkları iddiasıyla müdür yardımcısı Gülay U, Zerrin S. ve rehber öğretmen Seher B.K. tarafından üstsüz olarak aranan ortaokul öğrencileri C.V, A.P. ve R.Ş'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından psikolojik destek verilmeye başlandı. Okul müdürü başta olmak üzere olayla ilgili olan müdür yardımcıları ve rehber öğretmenin soruşturma kapsamında açığa okula da Pelin Erçiftçi Çüçen müdür vekili olarak atandı.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Konuyla ilgili konuşan C.V'nin annesi A.V. dikkat çeken bir detaya işaret etti. A.V, "Parasının çalındığı iddia edilen U.K. ve ailesi hiçbir şekilde şikayetçi olmamış. Çocuğun babası, 'Bu kızların parayı çalmadıklarına eminim. Çocuklar suçlu olsaydı, bu olayın üzerine gitmezlerdi' diye beyanat veriyor. Kaldı ki paranın çalındığı iddia edilen gün çarşamba günü. Kızım bir gün sonra çıplak aranıyor. Hala evde geceleri ağlama krizlerine giriyor. Şu an kızım bu insanlar yüzünden duygu durum bozukluğu teşhisiyle ilaç tedavisi görüyor. Hayatının en güzel yıllarında bu travma onda hep iz olarak kalacak" dedi.

KENDİSİNİ SUÇLUYOR

Psikologların haftanın belli günleri C.V'yi ziyarete geldiğini kaydeden anne A.V, "Şu an C.V. iyileşme gösteriyor. Psikologların sorduğu her soruya takılmadan cevap veriyor. Ancak neler hissettiği sorulduğu zaman ağlamaya başlıyor. Sürekli kendisini suçluyor. Kızım çıplak arandığı için kendisini suçlu buluyor, bu insanlar yüzünden. Ben sonuna kadar davamın peşinde olacağım" dedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan görevlendirilen müfettişlerin olayla ilgili veliler, öğretmenler ve çocuklarla tek tek görüştüğü öğrenildi.

YENİ MÜDÜRDEN ÖZEL İLGİ

C.V'nin eğitim gördüğü okula atanan yeni müdür vekili Pınar Erçiftçi Cücen'in öğrencilerle özel olarak ilgilendiği ve ani bir şekilde derslere girdiği öğrenildi. Bunun yanı sıra okula ders saatleri içerisinde öğrenci ve öğretmen dışında kimsenin alınmadığı, öğrencilerin tamamen eğitime odaklı faaliyetler içinde bulunduğu kaydedildi.