Cips paketlerinden uyuşturucu çıktı!

İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine yönelik 2 ayrı operasyon düzenlendi. İlk operasyonda, mobil uyuşturucu serası ele geçirildi. Bakırköy'deki diğer operasyonda ise "kahvaltı gevreği" ve cips paketlerinde 10 kilo "kokain" ele geçirildi.

Cips paketlerinden uyuşturucu çıktı!
Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ilk operasyon Maltepe’de gerçekleştirildi. Narkotik Polisi, 2 uyuşturucu tacirinin, evlerinde uyuşturucu serası kurduklarını belirledi. Havalandırma, aydınlatma ve ısıtma düzeneklerini mobil hale getiren şüphelilerin sürekli adres değiştirdiği anlaşıldı.

Uyuşturucu serasına mobil hale getiren şüphelilerin yakalanması için 23 Aralık’ta operasyon düzenlendi. Baskında 2 şüpheli gözaltına alınırken 1 kilo 590 gram “skunk” ele geçirildi. Narkotik Polisi’nin uyuşturucu serasında ilk kez Skunk ele geçirdiği belirtildi.

GEVREK PAKETİNDE UYUŞTURUCU

Aynı gün düzenlenen diğer operasyon ise Bakırköy’de geçirildi. Uygulama yapan İstanbul Narkotik Polisi (İNP) Kolombia uyruklu bir kadının bulunduğu taksiyi durdurdu. Lady M. isimli kadının valizi aranınca, cips, kahvaltılık mısır gevreği ve kahve paketleri olduğu görüldü. İlk aşamada bir şey bulunamadı. Ancak paketleri açan ekipler uyuşturucuyla karşılaştı. Paketlerde 10 kilo 700 gram “Kokain” ele geçirildi.

Her iki operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Son operasyonla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen baskınlarda 1 Ocak-27 Aralık 2017 arasında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 45 bin 840 oldu.

Toplamda 35 bin 51 operasyonla yakalanan şüphelilerin 4 bin 826’sının tutuklandığı belirtildi.

Ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise 8 ton 936 kilo oldu. Uyuşturucu hap sayısı ise 5 milyon 773 bin 235’e ulaştı.

Cips paketlerinden uyuşturucu çıktı!