Çocuk gelin davasında aile beraatı

Diyarbakır’da 13 yaşında evlendirilen çocuk gelinin anne-babasıyla, kocası ve onun ailesine açılan davada mahkeme beraat kararı verdi. Hâkim, sosyal risk ilkesi ile düzenli aile hayatını dikkate aldı.

Çocuk gelin davasında aile beraatı
Sabah'tan Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 13 yaşındayken kendi rızasıyla ve ailelerin onayıyla evlenen Sevgi Ç.'nin doğum sırasında yaşı küçük olduğu belirlenince, eşi Mehmet Ç. tutuklandı. Ardından çocuk gelinin eşi ile annesi Ayten, babası Nuri Ç. ve kayınvalidesi Leyla Ç. hakkında "Beden ve ruh sağlığı yönünden kendini savunamayacak çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 20'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı. Mehmet Ç. ifadesinde, birbirlerini sevdiklerini ve yaşı küçük evliliğin suç olduğunu bilmediğini öne sürdü. Annesi Leyla Ç., "Sevgi'yi ailesinden istedik, onların rızasıyla oğlumla evlendirip düğün yaptık. Zorlama olmadı. Birbirlerini seviyorlardı" dedi.

'AİLE DÜZENİ BOZULMASIN'

Çocuk gelinin babası sanık Nuri Ç. ile annesi Ayten Ç. de damatlarından ve dünürlerinden şikâyetçi olmadıklarını belirterek beraatlarını istedi. Tanıklık yapan komşular da kına gecesine ve düğüne katıldıklarını söyledi. Davayı sonuçlandıran mahkeme, tarafların birbirlerinden şikâyetçi olmamaları, dinsel törenle gayri resmi karıkoca hayatı yaşamış olmaları ve bu birliktelikten müşterek çocuklarının olduğuna dikkat çekerek; çocuk gelinin rızası dahilinde Mehmet Ç. ile birlikte olduğunu, kurulu bir aile düzeni içinde yaşadıklarını ve sosyal risk ilkesi gereği aile düzeninin bozulabileceğini belirtti ve tüm sanıkların beraatına karar verdi.