Çocuk gelin davasında ebeveynlere de ceza

Yargıtay, çocuk gelin davasında, anne-babaya da "cinsel istismara yardım" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası vererek emsal bir karara imza attı.

Çocuk gelin davasında ebeveynlere de ceza
Sabah'tan Ersan Atar'ın haberine göre Denizli'de C.B. 2007 eylül ayında 14 yaşını 8 ay geçmiş olan kız çocuğu G.K. ile evlendirildi. Durum ortaya çıkınca C.B. hakkında, 15 yaşından küçük kızla rızasıyla da olsa cinsel ilişkiye girdiğinden dava açıldı.

Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada C.B. "İlk baştan ilişkiye girmedik, 9 ay bekledik" dedi. Kızın babası Y.K. ile annesi E.K. ise "16 yaşında, nüfusa geç yazıldı" dedi.

Mahkeme, nüfus ve hastane kayıtlarını da dikkate alarak C.B.'ye "çocuğun birden çok kez nitelikli cinsel istismarı" ve "küçük yaştaki çocuğu cinsel amaçla alıkoyma" suçlarından 10 yıl 10 ay ceza verdi. Kızın anne ve babası ile C.B.'nin annesi de "cinsel istismara yardım"dan 4 yıl 2'şer ay ceza aldı.

Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi G.K.'nın yaşı konusunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınması gerektiğini belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu. Yerel mahkeme kararında direndi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu yerel mahkemenin kocaya va ailelere verilen cezalar ile yargılama sürecinde işlemleri doğru bularak yerel mahkeme kararının isabetli olduğuna hükmetti.