Çocuklarda boyu uzatan gıdalar!

Çocukluk ve özellikle ergenlikte tüketilen balık yağı boy uzamasına katkı sağlıyor. Ayrıca düzenli beslenme ile egzersiz de kısa kalmaya engel teşkil ediyor.

Çocuklarda boyu uzatan gıdalar!
Millet'te yer alan habere göre Türkiye’de çoğu kişinin problemidir, boy kısalığı. Öyle ki kimileri için hayatı zorlaştıran yönlerinin çokluğu nedeni ile tam bir kâbustur. Ancak günümüz teknolojik gelişmeleri belirtilen engeli tamamen ortadan kaldıramasa da bazı noktalarda yardımcı olabilecek seviyededir. Cerrahî müdahalelerle birkaç santimetre de olsa boy uzatmak mümkündür. Ancak bu çoğunlukla önerilmez.

DÜZENLİ BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

Öte yandan, eğer genetik bir sebebe veya rahatsızlığa bağlı değilse uzun boylu olabilmek için beslenme ve de egzersiz çok önemlidir. Fakat bunlar da tek başına yeterli değildir. Beslenmeyi ve hareketli hayatı düzenli hâle getirmek gerekir. Kısacası her türlü vitamin hayata katılmalı ve vücut asla hareketsizliğe mahkûm edilmemelidir.

BÜTÜN VÜCUDU ETKİLER

Çünkü hareketsiz bir hayatın yol açtığı sıkıntılar sadece boy kısalığı ile sınırlı değildir. Tüm vücut mekanizması tembellik diyebileceğimiz durumdan fazlası ile etkilenir. İşte omurga sistemi söz konusu noktada başta gelenlerdendir.

BALIK YAĞI, SÜT, PEYNİR VE YOĞURT

Kısa boya karşı tüketilmesi gereken besinlerin ilk sırasında balık geliyor. Özellikle de çocukluk ve ergenlikte balık yağı içenlerin boyundaki uzama daha düzenlidir. Bunun yanında kalsiyum barındıran ürünleri de ihmal etmemek önemlidir. Süt, peynir ve yoğurt her gün sofrada kendine yer bulmalıdır.

PİLATES DE FAYDA SAĞLAR

Ergenlikte basketbol kız veya erkek fark etmeksizin uygun bir tercihtir. Ayrıca jimnastik ve diğer spor dalları da vücut esnetmek ve boyut uzatmak için yararlıdır. Ergenlik bitmiş ve kısa boydan şikâyetçi kişiler ise için en iyi egzersiz pilatestir. Bu omurgayı iyi esnettiği için fayda sağlar. Ancak mutlaka uzman kontrolünde yapılmalıdır. Aksi takdirde zarar verir.