Çocukların arasına gizlenip Mehmetçiğe el bombası attılar!

Afrin’de 9 askerin şehit olduğu saldırı, çocukların arasına gizlenen PKK’lı teröristlerin kalleşçe attığı el bombalarıyla gerçekleşti.

Çocukların arasına gizlenip Mehmetçiğe el bombası attılar!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Afrin’de 9 askerin şehit olduğu saldırı, çocukların arasına gizlenen PKK’lı teröristlerin kalleşçe attığı el bombalarıyla gerçekleşti. Hainler, Mehmetçiğin sivillere yönelik hassasiyetini istismar etti. Saldırı sonrası 80 kişilik gruptaki 40 kadar terörist tek tek bulunup öldürüldü.

Afrin’de Mehmetçiğe karşı her türlü tuzağı deneyen teröristler kalleşlikte sınır tanımıyor. Mamal Uşağı bölgesinde 9 askerin şehit olduğu saldırının, PKK’lıların çocukların arasına gizlenerek el bombası atmasıyla gerçekleştiği ortaya çıktı. Türk askerinin sivil hassasiyetini bilen teröristler, kurduğu tuzak için yine sivilleri ve çocukları kullanmaktan çekinmedi. Güvenlik kaynakları, 2’si helikopter pilotu olmak üzere toplam 11 askerin şehit düştüğü harekât bölgesinde PKK’lı teröristlerin içinde çocukların da bulunduğu sivil grubu kullanarak saldırı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

SİVİL GRUPLA YAKLAŞTILAR

Saldırı anıyla ilgili bilgi veren güvenlik kaynakları, teröristlerden arındırılan bir köyün yakınındaki 1027 rakımlı tepeyi tutan komando birliklerine öğle saatlerinde 70-80 kişilik sivil grubun yaklaşması üzerine askerlerin havaya uyarı atışı yaptığını, uyarı atışını dikkate almayan kalabalığın ilerleyişini sürdürmesi üzerine 16 kişilik komando timinin grubu durdurmak amacıyla hareket ettiğini, kalabalığa yaklaşan time sivillerin arasından el bombaları atıldığını, bu sırada köy içinde gizlenen PKK’lıların silah ve roketlerle saldırıya geçtiğini, ilk temasta 16 kişilik timden 9 askerin şehit düştüğünü, saldırıya müdahaleye giden helikopterin bu sırada kırıma uğradığını ve 2 pilotun şehit olduğunu aktardı.

TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışmanın başlamasının ardından sivillerin kaçarak yeniden köye döndüğü, 40 civarında PKK’lı teröristin yardıma giden komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği, diğer teröristlerin ise kaçtıkları öğrenildi. Bölgenin birkaç saat sonra tamamen teröristlerden temizlendiğini, köşeye sıkışan PKK’lıların sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak bu tür saldırılar düzenlediklerini ak taran güvenlik kaynakları, harekâtın başından itibaren sivillerin can güvenliğinin korunması için Türk Silahlı Kuvvetlerinin azami özen gösterdiğini vurguladı.