Çok su içmeyenlere tavsiyeler!

Su içmek tokluk hissi yarattığından kilo vermeyi kolaylaştırıyor, gereksiz atıştırmayı engelliyor ve daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı oluyor.

Çok su içmeyenlere tavsiyeler!

Peki ya su içmeyi sevmiyorsak? O zaman damak zevkinize göre suyun içine salatalık, elma, havuç, karpuz parçaları, nane veya portakal dilimleri ekleyebilirsiniz. Kan şekerimizi dengeleyen çubuk tarçın, aroması yüksek olan portakal kabuğu veya elma kabuğu bu suların vazgeçilmezleri.

Denge suyu: Metabolizmamızı denge altında tutan aromalı sıvı karışımınızı 3 litre suyun içerisine 2 adet çubuk tarçın,  1 orta boy yeşil elma, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 adet limon ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Günaydın suyu: Metabolizmanızın da uyanması için güne başlarken 1 bardak sıcak suyun içerisine 1 dilim limon, 1 parça zencefil, 2-3 adet tane karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketebilirsiniz.

Tok tutan yeşil sıvı: İştahınızı kontrol edemiyorsanız kendinizi aç hissettiğinizde 1 adet kabak, 3-4 salatalık, 1/2 demet maydanoz ve naneyi katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra dilediğiniz kadar içebilirsiniz.

Detoks ayranı: Ara öğünlerinizde tok kalmanızı destekleyecek detox ayranı hazırlayabilirsiniz. 3 kaşık yoğurt içerisine, mineral dengenizin sağlanması için 1 adet maden suyu, maydanoz, dereotu ve naneyi blenderdan geçirip ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Metabolizma hızlandırıcı çay: 1 adet yeşil elma, 1 tane limon, 2 adet çubuk tarçın, 2-3 adet kakule ve 3-4 adet tane karanfili 1 litre su ile kaynatın. Antioksidan özelliklerini kaynama ile kaybeden bitkileri ocaktan aldıktan sonra ekleyin. 1 tatlı kaşığı beyaz çay, 1 tatlı kaşığı karahindiba, 1 avuç mısır püskülü ve 10 adet kiraz sapı ekleyip 15dk demleyin. Gün boyunca sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Detoks sebze suyu: 3 salatalık, 2 kırmızıbiber, 1 elma, 100 gram ıspanak ve 1 limon suyu.

SÖZCÜ

Konular Kadın / Bakım