Cono'lara şafak operasyonu

Adana narkotik, asayiş, çevik kuvvet, özel harekat ve kaçakçılık şube müdürlüğünden bin polisin katıldığı operasyon "Cono"ların yaşadığı Ulubatlı Hasan Mahallesi'ne 17 günde ikinci baskında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Cono'lara şafak operasyonu

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği tarafından alınan istihbaratlar sonucunda 17 gün önce bin polis ile 40 ayrı adrese yapılan operasyon genişleyerek bugünde devam etti. Emniyet operasyonu derinleştirerek, ilk operasyonda olduğu gibi yine şafak vakti, 50 araçla, Narkotik, Kaçakçılık, Asayiş, Çevik Kuvvet, Özel Hareket Şube Müdürlüğü’ne bağlı bin polis ile operasyon yaptı.

14 ayrı adrese yapılan operasyonda polisin yoğunlaştığı yer yine "Cono"ların ağırlıkta yaşadığı Ulubatlı Hasan Mahallesi oldu. Mahalleye giren özel harekat ve çevik kuvvet polisleri arama izni olan evleri tek tek aradı. Şafak vakti polisi karşılarında gören mahalleli şaşkına döndü. Mahallede her kapı uzun namlulu silahları bulunan özel hareket ve çevik kuvvet polisi tarafından çalınarak didik didik arandı. Bu arada uykularından kalkan çocuklar neye uğradıklarını bilmeden sokağa çıkarak şaşkın bakışlarla uzun namlulu silahlarla operasyon yapan polisleri izledi. Bazı vatandaşlar ise polisi operasyon yaptığı için alkışladı. Operasyona helikopterle de havadan destek verildi. Helikopterle kaçan kişiler anında telsizle polislere bildirilerek yakalandı. Nefes kesen ve saatler süren operasyonun ardından daha önce uyuşturucu sattığı polis tarafından belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Operasyonda bir pompalı tüfek alındı.

"BİZ UYUŞTURUCU SATMAYIZ HIRSIZLIK YAPAR KRALLAR GİBİ YAŞARIZ. BİZİM MESLEĞİMİZ BU"

Operasyon sırasında uykuda karşılarında polisi gören bir kadın ise polise bağırmaya başladı. Kadın uyuşturucu işiyle uğraşmadıklarını belirterek, "Allah uyuşturucuyu bizden uzak etsin. Bizim mesleğimiz hırsızlık. Biz Ankara ve İstanbul’a gidip vurgun yaptıktan sonra Adana’ya gelir bunu krallar gibi yeriz. Bizim mesleğimiz de bu. Ne yapalım" diye bağırdı. Kadın polisin şaşkın bakışları arasında kendi kendine bağırdıktan sonra sakinleşti. Polis kadının bağırmasına rağmen operasyonuna devam etti.

Polis 17 gün önce de uyuşturucu satarak vatandaşları zehirleyen 43 kişiyi gözaltına almış, bu gözaltına alınan kişilerden 35’i mahkemeye çıktıktan sonra tutuklanmıştı.

İHA