Cudi Dağı'nda 3 terörist öldürüldü

Cudi Dağı Anılmış-Kemerli bölgesinde düzenlenen operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda çok sayıda yaşam malzemesi de ele geçirildi.

Cudi Dağı'nda 3 terörist öldürüldü
Milliyet'te yer alan habere göre Şırnak'ta Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 1'i kadın 3 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü ele geçirilirken, örgütün kullandığı sığınak ve mağaralarda, silah, patlayıcı, mühimmatlar ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri, Cudi Dağı'nın Kemerli, Herino, Odabaşı bölgelerinde 'Doğan 2016' operasyonu icra edildi. Operasyonlarda, 1'i kadın 3 PKK'lı ölü ele geçirilirken, örgütün kullandığı sığınak ve mağaralar bulundu. Sığınak ve mağaralarda yapılan aramalarda silahlar, patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, mühimmatlar ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında 2 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet dolu şarjör, 1 adet Kanas keskin nişancı silahı, silaha ait 6 şarjör, dürbün, 211 RPG-' mühimmatı, 1 antitank mayını, antitank roketatar mühimmatı, 6 adet PKM79 füze mühimmatı, 1 adet basma düzenekli mayın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Stratejik Derinlik kitabı, 2 el bombası, av tüfeği, 1 tabanca ile gıda ve yaşam malzemeleri yer aldı.