Cumhurbaşkanı Erdoğan '15 Temmuz Milli İrade Zaferi' belgeselini izledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "Meydanların Dili Sergisi"nin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan '15 Temmuz Milli İrade Zaferi' belgeselini izledi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "Meydanların Dili Sergisi"nin açılışına ve "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtımına katıldı.

Erdoğan, toplantı sonrası "15 Temmuz Milli İrade Zaferi" belgeselini izledi. FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesini yansıtan görüntülerin yer aldığı belgeselde, gazilerin o geceyi anlattığı röportajlara yer verildi.

Darbeci General Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı, "Demirin ve halisin en has halidir, Ömer Halisdemir" mesajıyla verildi.

"Korkma" mesajıyla başladı "Başaramayacaksınız" sözleriyle sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusunda bulunduğu belgeselde, Türkiye haritası üzerine 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yansıtıldığı görüntü yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Korkma" mesajıyla başlayan belgesel, yine Erdoğan'ın "Başaramayacaksınız" sözleriyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, belgeseli izledikleri sırada duygulandıkları gözlendi. Konuşmaların ardından FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla gittiği 2. Ordu Komutanlığında açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan Enes Gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üzerinde kendi kanının bulunduğu Türk bayrağını takdim etti.

Gazi Gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, 23 Temmuz'da yapılacak düğününe de davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nda emeği geçenlerle fotoğraf çektirdi.

Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bazı bakanlar, milletvekilleri, şehit yakını ve gaziler ile partililer katıldı.