Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir gece ansızın Sincar'a da geliriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde konuştu. Afrin'de kontrolün sağlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Orayı emin bir belde haline getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir gece ansızın Sincar'a da geliriz"
Yeni Şafak'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sözlerimin hemen başında bu sabah kaybettiğimiz Hasan Celal Güzel ağabeyimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hafta içinde Külliye'mizdeki ödül töreninde beraber olduğumuz ve gerçekten de kendisini çok sıkıntılı gördüğüm ama o ödül törenini ihmal etmeyerek oraya katıldı. Bu sabah da bu haberi aldık. Devlet ve siyaset hayatımıza yaptığı hizmetleri saygıyla hatırlayacağımız Hasan ağabeyimiz, bitmeyen bir heyecan ve coşkuyla çalışmalarını sürdürüyordu.

"Titizlik göstermek gerekiyor"

Adaleti sağlamakla zulme kaymak arasındaki çizgi o kadar incedir ki her aşamada çok ciddi titizlik göstermek gerekiyor.

Türkiye, Fırat'ın kıyısında kaybolan kuzunun hesabını soracak hakim ve savcılara sahip olduğu müddetçe Allah'ın izniyle kimse sırtımızı yere getiremez.

"Sınırları kapatıp keyfimize bakmadık"

Çevremizdeki dostlarımızın başı dara düştüğünde birilerinin yaptığı gibi sınırlarımızı kapatıp keyfimize bakmadık. Mazlumlara kapılarımızı sonuna kadar açtık.

"Avrupa'nın tavrı iyi niyetli değil"

Pazartesi günü Varna'da bir araya geleceğiz. Verecekseniz verin, vermeyecekseniz dürüst olun. İlla proje diye ısrar edilmesini açıkçası biz iyi niyetle bağdaştıramıyoruz. Yardımcı olurlarsa sadece sözlerini tutmuş olurlar. Avrupa'nın bize karşı iyi niyetle bağdaştıramadığımız tavırları sadece bunlardan ibaret değil.

"Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik"

Afrin'de baktık ki bunlar dinlemiyor. Artık biz sürekli Hatay'a, Kilis'e, Şanlıurfa'ya yapılan roket atışları neticesinde biz buraya da gireceğiz dedik ve Afrin'e de girdik. Hani diyordum ya bir gece ansızın gelebiliriz. Geldik ve bu işi bu noktaya geldik.

"Afrin'de noktayı koyacağız"

Şu ana kadar 3 bin 622 terörist etkisiz hale getirildi. Ve hamd olsun dün sabah 8.30 itibariyle son operasyon yapıldı, Afrin'de salalar okunmaya başladı. Şu anda iş bitti mi dersiniz, hayır bitmedi. Özgür Suriye Ordusu ve bizim askerimiz aramalara devam ediyor ve inşallah burayı emin bir belde haline getireceğiz. Halkı da şu anda oraya girmeye başladı. Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı da koyacağız.

"Bir gece ansızın Sincar'a da geliriz"

Terör koridorunu tamamen ortadan kaldırıncaya kadar süreci devam ettireceğiz. Aynı şekilde Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrol altına alarak... Zira merkezi yönetime söyledik. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin, eğer halledemiyorsanız biz bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları temizleriz."

"Gerekli adımları hızlı bir şekilde atıyoruz"


Başbakan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Bir ülkede adaletin tesis edilmesi için o ülkenin öncelikle güvenliğinin temini şarttır.

İlk günden beri Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Tek derdimiz bu, kimsenin toprağında gözümüz yok.

Afrin'de kontrol sağlandı. Afrin bölgesinde bundan böyle hem güvenlik hem huzur ortamının tesisi için gerekli adımları hızlı bir şekilde atıyoruz.

"Söz söyleme hakları yok"

Terör örgütlerinin yalanlarıyla, iftiralarıyla Türkiye'yi suçlamanın akılla, izanla izahı yoktur. Bölgede terör örgütlerini silahlandıranların bu konuda Türkiye'ye söz söyleme hakkı da yok.

Terör tehdidi tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar bizim bu bölgedeki mücadelemiz devam edecektir."