Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir gece ansızın vurabiliriz"

Daha önce “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek sınır ötesi harekâtların sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez söylemini bir adım ileri taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir gece ansızın vurabiliriz"
Sabah'tan Zeynel Yaman'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da dün 2023 Gençlik Şûrası'nda konuştu.

Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: "Tıpkı bir asır önce olduğu gibi, 7 düvele ve onların beslediği terör örgütlerinin üzerimize geldiği bir dönemde, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok, geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar."

YERİNİ GENÇLERE BIRAKMAKTAN KORKANLAR: Bir kalb-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani, imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz, zevk-i selim bir gençlik istiyoruz. Sanatıyla, kültürüyle zirvede bir gençlik istiyoruz. Biz, akl-ı selim sahibi bir gençlik istiyoruz. İlimde, fende, tefekkürde en ileri bir gençlik istiyoruz. Ben AK Parti gençliğini böyle görüyorum. Bizler bu yola, koltuk, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla yola çıktık. Onun için biz; gençlerden çekinen, görev yerini gençlere bırakmaktan korkanlardan olmadık. Biz yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden olmadık. Vakti saati geldiğinde bu görevi sizler devralacaksınız.

BİZİM BİR KIZIL ELMAMIZ VAR: Siz siz oldun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz. Sizler kendinize bir takım haklar lütfedilmesini beklemiyorsunuz. Sizlerin tek istediği fırsat kapısının aralanmasıdır. 2023 hedeflerimiz, 2053 ve 2071 vizyonlarımız, hepsi de sizin içindir. Bu fırsatları çok iyi değerlendirin.

OSMANLICA'YA FRANSIZ KALMAYIN: Dil öğrenmek bir başka önemli husus. Tüm gençlerimizin en az bir yabancı dil öğrenmelerini bekliyorum. Osmanlı döneminde bir akıncının bir elçinin en az 6-7 dili iyi derecede bildiği anlatılır. Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Siz 600 yıllık kitaplarımıza 'Fransız' kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GENÇLERE: "BU CAN, BU TENDE OLDUĞU MÜDDETÇE YANINIZDAYIM..."

Gençlik şûrasında tavsiyelerini sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere desteğini de bir kez daha dile getirdi: "Kendinizi asla küçümsemeyin. Mücadeleden korkmayın. Sizlerin bir mıh olarak gördüğü adımın milletimizin hayatında nasıl bir etkiye yol açacağı ancak ileride bilinebilir. Ben sizlere güveniyorum, yüreğinizdeki aşkın, gözlerinizdeki kararlılığın hakkını vereceğinize inanıyorum. Bu yolculuğunuzda bugüne kadar hep sizlerle birlikte oldum. Ömrüm yettiğince, bu can bu tende olduğu müddetçe yanınızda olmaya da devam edeceğim. Girişimcilik genç olmanın olmazsa olmaz bir parçasıdır."

İSTANBUL'DA İSTİŞARE

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı olarak Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 3 saat 30 dakika sürdü. Toplantıya Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti İstanbul milletvekilleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir gece ansızın vurabiliriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şûra salonunun karşısında bulunan bir binadaki vatandaşların daveti üzerine, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Yücel Taşdemir ve ailesi ile sohbet eden Erdoğan, aynı binada oturan Mehmet Uğur Taşdemir'e de konuk oldu.