Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karar aldık, hükümete gönderdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahilik Haftası kutlama programında konuştu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karar aldık, hükümete gönderdik"
Erdoğan açıkladı: "MGK Fethullah Gülen için karar aldı"

Hürriyet'te yer alan habere göre Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Şehitlerimiz, bu toprakları vatan yapma uğruna mücadeleyi sürdürüyor. Kırşehir tarihte olduğu gibi ülkesinin bekası için gerekli fedakarlığı yapıyor. Bu ülke bin yıldır şehitlerinin hürmetine ayaktadır. Bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alanlar olduğu için vatanımız olmayı sürdürüyor. Bu coğrafya ne tuzaklar gördü. Milletimizin birliği, beraberliği sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardık. Bu gün Türkiye’nin önüne engel üstüne engel koymaya çalışanlara kalsa 100 yıl önce tarihe gömülmüş bir devlet olacaktık. Ama 2016 ve biz dimdik ayaktayız. Küresel krizlere karşı daha da direnen ekonomimiz ile, büyük projelerimiz ile, yatırımlarımız ile, taviz vermediğimiz demokrasimizle veren el alan elden hayırlıdır diye tüm mazlumlara yardımlarımızla ayaktayız. En önemlisi birliğimiz ile 2023 hedeflerine ilerliyoruz.

"TÜRKİYE SADECE MEVCUT SINIRLARINDAN İBARET BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Bir asır önce Osmanlı’ya hasta adam muamelesi yapanlar, defalarca hayal kırıklığına uğradılar. Savaş bittiğinde Osmanlı tüm cephelerde mücadelesini sürdürüyordu. Osmanlı ordusunu dağıtanlar bu milletin en zor şartlarda dahi silkinip ayağa kalkabileceğini düşünmüyorlardı. Anadolu’yu paylaşma planlarını devreye soktular. İşgalciler hiç ummadıkları şekilde, ortaya çıkan direniş ile karşılaştılar. Kurtuluş savaşımıza dönüşen bu mücadeleyi neticelendirdik. Cumhuriyet kurulduğunda sınırlarımız içindeki her 3 kişiden biri elimizde olmayan vatan topraklarından gelen muhacirlerden oluşuyordu.

Türkiye sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye aynı zamanda kendisini bu millete, bu tarihe ait hisseden herkesin umudunun adıdır. Kalbini ve umudunu bize bağlayan kardeşlerimizin geçmişi değil geleceğiyiz.

3 yıl içinde Marmaray’dan 130 milyon insan geçti. Şimdi yıl sonunda Avrasya Tüneli’nin de açılışını yapacağız. O da denizin altından. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim köprüsünü açacağız. Şu anda Sayın Başbakan bana diyor ki ‘Gerçi biz Osman Gazi Köprüsü ile ilgili yüklenici firma tarihi öne çekti. Ramazan öncesinde hizmete açabiliriz’ dedi. Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler. Farkımız bu.


DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıklarla ilgili teklif geldi. Birinci ve ikinci turda kaçamak yaptılar. Sonra bir kısmı geldi onlar da katıldı. Dokunulmazlıkların kaldırılması, fezlekelerin dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Suçu olan gocunur. Toplamda 168 milletvekili var. Biz dürüstlüğün savunucusuyuz ve bu 168’in de hepsinin fezlekesi illa suç teşkil ediyor diye bir şey yok. Ama bunların içinde teröre yardım ve yataklık yapan, banka soyguncusu olanlar, görevi kötüye kullananlar da var. Yargı bunlarla ilgili fezlekeleri parlamentoya gönderdi. Parlamento yargı mercii değildir. Zaten er veya geç bunlar yine yargılanacaktı ama kalkıp da yıllar yılı beklemeye gerek yok. ‘Bunlara durup dururken maaş ödemeye biz tahammül edemeyiz’ diyor millet. Biz bu adımları atmazsak millet bu hesabı sorar. Onun için bu adımı atacağız

KÜFREDECEK KADAR ALÇALDILAR

Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanına ve miletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir. Kalkıp o parlamentonun şanına uymayacak şekilde Cumhurbaşkanına ve iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara artık diyecek bir şey bulamıyorum. İnanıyorum ki bunlara en büyük bedeli en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütü ile ne farkı var. Bunlar parlamentonun içinde siyasi terör estiriyorlar.

"FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ"

Dün yeni bir karar daha aldık, legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik. Fethullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararı aldık, Hükümete gönderdik ve Bakanlar kurulu kararını bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini gerçekleştireceğiz. Bunlar PYD, PKK neyse aynı kategoride yargılanacaklar. Zira bu millete çok çektirdiler. Bu milleti, ümmeti parçaladılar. Bunların ümmeti parçalamalarına fırsat veremeyiz. Bir kısmı kaçtı, bir kısmı cezaevinde.

DİYARBAKIR ZİYARETİ

Biz bu vatanda asla ayrımcılığa müsaade etmedik. Diyarbakır’a havalimanı yaptık, onlar yıktılar biz yaptık. Yarın Diyarbakır’dayız. Devasa terminal binasının açılışını yapacağız. Bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz.

İlçeler boşaltıldı, boşaltılan ilçeleri tüm alt yapısıyla, atık su kanallarıyla, içme su kanallarıyla, doğalgaz hatlarıyla tamamen yeniden alt yapısını yaparak oraları biz yeniden inşa edeceğiz. Yeniden oralarda TOKİ ile binalarımızı süratle yapacağız ve kardeşlerimizi bu yeni binalarda iskan edeceğiz. Onları asla sıkıntıya düşürmeyeceğiz. Çünkü biz sıkıntıların devleti değiliz. Batıdan gelen bazı zavallılar var. Buralara gelip buralarda tahrik unsuru olarak dolaşıyorlar. Biz onurlu bir milletiz. Biz mağduru, mazlumu yalnız koymadık tarih boyunca. Suriye’den Irak’tan 3 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz. Avrupa niye tel örgüler örüyor. Çünkü bunlarda şefkat diye bir şey yok. Merhamet medeniyetinin mensupları biziz. Aramızdaki fark bu.

Millet olarak beraberliğimize, vatanımıza, devletimize dört elle sarılmalıyız. Başka Türkiye yok. Kendileri için başka devlet, başka bayrak hayal edenler varsa onlar gidebilir. Biz buradayız. 

3 yıldır çok önemli hadiseleri yaşadık. Terör örgütünün eylemleri ve bölgemiz yakınındaki gelişmeler birbiriyle bağlantılıdır. Bunlar bir projedir. Bunu böyle biliniz. Bizler kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlarız. Biti tökezletmek isteyenler, uzatılan çelmeler, Allah’ın yardımı ve milletimizin iradesiyle 3 yıldır boşa çıktı. Ülke olarak kararlılığımızla yola devam ediyoruz. Bölücü terör örgütünün bazı ilçelerde yaptıkları hepsi geçici. Hepsi kontrol altında. Güvenlik güçlerimiz hepsini birer birer yakalayarak kaçınılmaz akıbetlerine uğurladılar. Bakın kendileri toplu olarak teslim oluyor ve ‘kandırıldık’ diyorlar. Ölmektense teslim olarak yaşamayı seçen bunlar, örgüt içinde kandırılan diğer gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti teslim olanlara ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Artık şehirlerden umudunu kesen terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi. Terör örgütünü artık alçakça eylem yapma fırsatını vermeyeceğiz. Şehirlerden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. Sonuna kadar bu temizlik sürecektir”.