Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kılıçdaroğlu niye kaçtın gittin?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Bursa’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kılıçdaroğlu niye kaçtın gittin?"
Hürriyet'te yer alan habere göre işte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Eğer evet çıkarsa, bunları İzmir’e kadar kovalar, denize dökeriz” diyor. Yahu senin haddine mi? Önce terbiyeni takın, ahlaksız. Seni Samsun’a çıkarmaz benim Samsunlu kardeşim. Sen Sivas’a giremezsin, Amasya’ya giremezsin, Ankara’dan geçemezsin. Aynaya bak aynaya. Ha genel başkanları çıkmış ‘bu tür ifadelerin doğru olmadığını söylüyor. Ey Kılıçdaroğlu senin yapman gereken ne biliyor musun? Onu da öğreteyim sana. Kesin ihraç talebiyle, böyle bir adamı partide barındırmamak. Bu ülkede hayır diyen ne kadar saygınsa, evet diyen de o kadar saygındır. Sana bir de demokrasi dersi verecek değilim.

“ONUN DA ARTIK KAYIŞLAR ESKİDİ VE YIRTILMAYA BAŞLADI”

Eski genel başkanları da çıkıyor düşmanı İzmir’e dökmüş kadar sevineceklerini söylüyor. Yazıklar olsun. Yani bu işi biliyor zannediyordum ama anlaşılan o ki son zamanlarda onun da artık kayışlar eskidi ve yırtılmaya başladı. Ayrıca tabi bir de ana muhalefetin başındaki zat, son zamanlarda bir şey konuşmaya başladı. ‘15 Temmuz’da örtülü darbe yapıldı’

“SUSTUM SUSTUM SUSTUM, AMA ŞİMDİ AÇIKLAYACAĞIM”

Kılıçdaroğlu, bak sustum sustum sustum, ama şimdi açıklayacağım. Ben gece 1,30 gibi gece Atatürk Havalimanı’na indim. Marmaris’ten oraya geldim. Oraya geldiğimde baktım ki halkım orada bizi bekliyor. Çağrımıza hepsi icabet etmişler. Orada hitap ettik, oturduk durum değerlendirmesi yaptık. İstanbul valimiz, genelkurmay başkanlığına vekaleten atadığımız Ümit paşa. Ve öğrendim ki saat 23:30’da Kılıçdaroğlu havaalanına gelmiş, fakat sonra kaybolmuş. Daha sonra öğrendik ki Bakırköy belediye başkanının evine gitmiş. Ne oldu? Niye kaçtın gittin? Demek ki bunlarda laf bol. Ama yine söylüyor. İstanbul’da genç Sabri’miz, tank geliyor kendini altına atıyor. Tank üzerinden geçiyor. Fakat o yılmıyor, ikinci tank geliyor. Onun altına da atıyor kendini. Orada tabi kolu ayakları darbeler yiyor. Sen bir Sabri dahi olamazsın. Korkaklar zafer anıtı dikemez.

“BUNLARDA DİN İMAN BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL”

CHP’li vekil, ‘Allah bile yetkileri dağıtıyor’ diyor. ‘Siz alıp tüm yetkiyi Cumhurbaşkanı’na verirseniz, o anda kararname imzalarsanız ne olur’ Tövbe haşa, bir Cumhurbaşkanı’nı haşa nereye benzetiyor. Kafaya bak ya. Bunlarda din iman böyle bir şey söz konusu değil. Ya sen bir kulu Allah ile aynı noktaya nasıl getirirsin? Bu ne terbiyesizliktir. Yani dinime küfreden Müslüman olsa diyor ya Akif. İşte bunlar böyle. Almamışlar nasibini.

“DÜNYANIZI DA AHİRETİNİZİ DE TEHLİKEYE ATMAYIN”

16 Nisan’da sadece ülkemizin yönetim şekli değişecek. Emin olun bu durumda da her şey eskisinden daha iyi olacak. Türkiye koalisyon tartışmaları olmadan, istikrar ve güven ortamı tehdit edilmeden yönetileceği bir döneme girecek. Buna karşı çıkacağım derken dünyanızı da ahiretinizi de tehlikeye atmayın. CHP’liler bu sufleleri Pensilvanya’daki şarlatandan alıyorlar."