Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimiz daha fazla yüklenmeli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Döviz bozdurma kampanyasıyla ilgili değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı teşekkür ederek, "Milletimiz daha fazla yüklenmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimiz daha fazla yüklenmeli"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Döviz bozdurma kampanyası

Halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Ama yeterli değil. Milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum.

Putin ile konuşmuştuk. 'Biz, yerli para ile aramızdaki ithalat-ihracat olayını gerçekleştirelim' demiştik. Çin'le yaptığım görüşmede de yine bunu konuştuk. Onlar da çok olumlu baktı. Bunları daha da yaymamız mümkün. Bu adımları atmak suretiyle paralarımızın üstündeki baskıyı ortadan kaldırırız.

Yine bir konuya değinmeden edinemeyeceğim: Faiz noktasında da faiz lobisine benim halkım artık prim vermemeli.

Yeni anayasa çalışmaları

Bir önergenin verilmesi olayı. Ondan sonra önergenin kabulü. Bir de tabii Yüce Divan'a sevki. Böyle bir durum söz konusu. Şu anda sayın başkanlar kendi aralarında da mutabık kaldılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve Genel Kurul sürecidir. Oradan sanıyorum 20 madde kadar bir paket incelemeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir, biz de bu konuda değerlendirmemizi geciktirmeden yapıp, millete bunu götüreceğiz.

FETÖ darbe girişimi

Darbe Araştırma Komisyonu artık hazırlıklarıyla ilgili raporunu gönderip görevini tamamlarsa isabetli olur diye düşünüyorum."