Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netleşince tüm dünya ile paylaşacağım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 şehit verdiğimiz tankı vuran silahın menşeine ilişkin bazı bilgilere sahip olduklarını ama kesinleşince bunu dünyaya açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Öyle veya böyle bunu veren teröristlerle beraber bu yolda yürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netleşince tüm dünya ile paylaşacağım"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de 5 şehit verdiğimiz tankı vuran silahın menşeine ilişkin bazı bilgilere sahip olduklarını belirterek kesinleşince dünyaya açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Öyle veya böyle bunu veren teröristlerle beraber bu yolda yürüyor” dedi.

Papa'nın davetlisi olarak Vatikan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Her ikimiz de Kudüs’ün statüsünü savunuyoruz ve onu koruma iradesine sahibiz. Papa’nın, Kudüs’teki farklı Hristiyan cemaatlerinin bu yönde mesajlar vermiş olmaları önemlidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Franciscus’un davetlisi olarak iki günlük resmi ziyarette bulunmak üzere Vatikan'a gitti. Erdoğan, hareketi öncesi düzenlediği basın toplantısında Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 935 olduğunu açıkladı. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'la görüştüğünü belirterek, "Tankımızın vurulduğu silahın menşei hakkında elimizde bilgiler var" dedi. Erdoğan, “Fakat kesinleştirmeden böyle bir açıklama yapmamız doğru olmaz diyor. Tahminler, benimle paylaştılar. Ama şu anda bunları açıklamak doğru olmaz düşüncesindeyim. Öyle veya böyle bunu veren kim olursa olsun teröristlerle beraber, demek ki bu yolda yürüyorlar. Bunlar netleştiği zamanda bunu tüm dünya ile paylaşırız” ifadelerini kullandı.

CHP, PKK İLE AYNI YAKLAŞIMA SAHİP

CHP’nin Zeytin Dalı’na ilişkin tavrını da sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "PKK’nın yaklaşımı neyse CHP’nin yaklaşımı odur. Şehitlerimizi görmüyor musun? Bu şehitlerimiz niye gidiyor oraya? Senin gittiğin, gideceğin yer belli. Benim şehidimin de gideceği yer, gittiği yer belli. 935 teröristi etkisiz hale getirdik. Tabii şehitlerimiz de oluyor. Şunu unutmayalım korkaklar zafer anıtı dikemez. Bu işler Bay Kemal’in yapacağı işler değil, milletin bağrından çıkmış yiğitlerin yapacağı işler" ifadelerini kullandı.

TRUMP GİBİ DÜŞÜNENLER ÇOK OLDU AMA BU ADIMI ATMADILAR

Vatikan ziyaretiyle ilgili Erdoğan, "Bu ziyaretimi ortak insani değerlere dikkat çekilmesi, dostluk ve barış mesajları verilebilmesi bağlamında önemli bir fırsat olarak görüyorum. Görüşmelerde Filistin, Kudüs, Suriye, Irak, terörle mücadele, mültecilerin sorunları, insani yardımlar konularını ele alacağız. Ayrıca Batı dünyasında yükselen İslam düşmanlığı ve kültürel ırkçılıkla mücadele konusunda da görüş alışverişinde bulunacağız" dedi. Amerika’nın şu anda ki yaklaşımının 'ben yaptım oldu anlayışına dayalı' olduğunu belirten Erdoğan, "Amerika burada yalnızlığı oynamıştır. Bugüne kadar gelen yönetimler sayın Trump gibi düşünenler çok oldu ama onlar böyle bir adımı atmadılar. Çünkü dünyadan alacakları tepkiyi biliyorlardı ve adımı atmadılar. Trump böyle bir adımı atmak suretiyle çok yanlış ve dünyada kendisini yalnızlığa itecek bir adımı attı" şeklinde konuştu.

PAPA FRANCISCUS İLE HEMFİKİRİZ

Erdoğan, İtalyan La Stampa gazetesine yaptığı açıklamada ise, Papa ile Kudüs’ün statüsünün korunmasında hemfikir olduklarını söyledi. Erdoğan, Papa ile Trump’ın Kudüs açıklaması sonrasında görüştüklerini hatırlattı. Erdoğan, “Papa Franciscus, zaman kaybetmedi ve Hristiyan âlemine doğru mesajı iletti çünkü Kudüs sadece Müslümanların bir sorunu değildir. Her ikimiz de Kudüs’ün statüsünü savunuyoruz ve onu koruma iradesine sahibiz" dedi. Erdoğan, "Hiçbir ulus, tek yanlı adımlar atma ve milyarlarca insanı ilgilendiren bir konuda uluslararası hukuku gözardı etme hakkına sahip değildir. BM'de kabul edilen karar da ABD’nin kararının hukuk dışı olduğu teyit etmiştir. İtalya’nın olumlu oy kullanmasından memnuniyet duydum. Büyük Amerika’nın yanında sadece İsrail ve 5-6 küçük ülke yer aldı” dedi. Erdoğan, “Kudüs’ün statüsünün korunması, her üç dinin mabetlerinin ve kutsal mekânlarının güvence altına alınması, Filistin halkının haklarının tanınması büyük önem arz ediyor. Papa’nın, Kudüs’teki farklı Hristiyan cemaatlerinin bu yönde mesajlar vermiş olmaları önemlidir” ifadesini kullandı.

İnanç benim için her şey

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalyan La Stampa gazetesine, “Roma’daki temasları sırasında inanç insanı olan Papa ile görüşeceğinin hatırlatılması ve kendisi için inancın öneminin” sorulması üzerine, “Dindar olmak ve inanç benim için her şeydir. Bu, benim vazgeçebileceğim bir şey değildir. Dinimin bana emrettiği her şey benim önceliğimdir” yorumunu yaptı. Türkiye’yi gelecekte nasıl hayal ettiği sorusuna ise Erdoğan, “Türkiye’yi, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında düşlüyorum. Şu anda Avrupa’da 5’inci, dünyada 16’ncı sıradayız. Hedefimiz, ilk 10’a girmek” yanıtını verdi.

TERÖRİSTLERE AFRİN’DE DAVRANDIĞIM GİBİ DAVRANIRIM

“Türkiye’yi insan haklarını ihlal etmekle suçlayan bazı grupların protestoları olması bekleniyor. Bu protestoculara bir şey söyleyecek olsanız ne söylerdiniz?” şeklindeki soru üzerine ise Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben terörü destekleyenlere bir hitapta bulunmam. Teröristlere, Afrin’de davrandığım gibi davranırım. İtalya, teröristlerle hangi dilden konuşuyor? Fransa, Büyük Britanya, Amerika, Rusya, teröristlerle hangi dilden konuşuyor ki? İşte, ben de o dilden konuşuyorum.”

DEAŞ, PYD/YPG’YE KATILIYOR

Erdoğan, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtı ile 3 bin DEAŞ mensubunu etkisiz hale getirdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2 bin 15 kilometrekarelik bir alan DEAŞ’tan kurtarılmıştır. PYD/YPG, Rakka’nın DEAŞ terör örgütünden temizlenmesine yönelik harekât sürerken DEAŞ ile anlaşarak çok sayıda DEAŞ teröristinin Rakka’dan tahliye edilmesine göz yummuştur. PYD/YPG’nin şimdi de Afrin’de DEAŞ mensuplarını saflarına kattıklarını görüyoruz.”

SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YALAN

“Afrin’de sivillerin öldüğüne”
yönelik iddiaların sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, suçlamaların asılsız olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netleşince tüm dünya ile paylaşacağım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan için alınan önlemler Roma Fiumicino Leonardo da Vinci Uluslararası Havalimanı’nda başladı. Erdoğan ve beraberindeki heyet uçağın kapısından özel araçlarla alındı.

Olağanüstü güvenlik

Erdoğan’ın Vatikan'a ziyaret dolayısıyla Roma’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Gezi süresince Roma’da yaklaşık 3 bin 500 kolluk kuvveti görev yapacak.

NBCR TİMLERİ GÖREVDE

Şehirde en yüksek seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri çerçevesinde Roma’da bazı yollar trafiğe kapatıldı. Ziyaret boyunca “nükleer, biyolojik, kimyasal ve radyolojik” tehlikelere karşı eğitilen NBCR timleri de görev başında olacak.

YEŞİL BÖLGE OLUŞTU

Roma’da “yeşil bölge” oluşturuldu. Erdoğan’ın ziyareti boyunca şehirde hiçbir gösteriye izin verilmeyecek. Terör örgütü PYD/PKK’nın olası provokasyon ve yasa dışı eylemleri önlenmiş olacak.