Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sloganik konuşmayalım"

Erdoğan "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programı​nda yaptığı açıklamada, "Dün bir 'Hayır' çadırına girdim. "Niye hayır diyorsunuz?" diye sordum. "Çağdaş bir Türkiye için" dediler. "Neyimiz eksik" dedim, cevap yok..." ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sloganik konuşmayalım"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kapıları milletimizin her kesiminden insana sonuna kadar açıktır. Bizim medeniyetimiz, güzeli, iyiyi, doğruyu, hayırlıyı inşa medeniyetidir. Her alanda güzelliğin övüldüğü bir yerde, insanlığın güzelliğinin ihmal edilmesi düşünülebilir mi? Kendi medeniyetimizin ve kültürümüzün sınırları içerisinde bu çalışmalarımızın yürütülmesini ben çok isabetli buluyorum. Her esnafımız gibi sizlerin de sorunlarınızın çözümü için elimizden geleni yapmalıyız. Bugün Bakanlar Kurulu'nda kararı onaylayacağım. Bu tabii bizim için bir görevdi ve bugün yerine gelmesi bizim içinde ayrı bir mutluluk vesilesidir. Bu vesileyle Sağlık Bakanıma, İçişleri Bakanıma, Milletvekilimiz Öznur kardeşime, huzurunuzda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Ülkemizde pek çok kişi, '16 Nisan'dan sonra ne olacak?' sorusunu soruyor. Bu soruya en güzel cevabı verecek olan sizlersiniz. Söyleyin, 'Daha güzel bir Türkiye olacak.' Bazı gerçekler var ki, gözü olup görmeyenler, kulağı olup duymayanlar oluyor. Örneğin, biz 14 yılda sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Göreve geldik, 100 gün oldu. Daha 100 günde Türkiye tırmanmaya başladı.

Ben önce bir işçiydim, babam memurdu, fakat annemin hastaneye gideceği zaman sırada beklemesin diye numarasını almaya giderdi.

Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet dedik. Daha sonra bunlara ulaşım, enerji, gıda ve tarımı da ilave ettik.

270 bin yeni derslik ilave ettik. Niye, ben 75 kişilik sınıfta okudum. Dedik ki, böyle bir eğitim olmaz, ortalaması 30 veya altı olacak dedik.

"Türkler çıldırdı" diyorlar, kıskanıyorlar"

Dün bir 'Hayır' çadırına girdim. 'Niye hayır diyorsunuz?' diye sordum. 'Çağdaş bir Türkiye için' dediler. 'Neyimiz eksik' dedim, cevap yok. 'Sloganik konuşmayalım' dedim. 'Niye adını Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz' dediler. 'Yazık, Yavuz Sultan Selim'i iyi tanıyamamışsınız' dedim. İstanbul'un hazırlıklarını yapıyoruz. Boğaz'ın yükünü hafifletelim istedik, şimdi bunun hazırlığını yapıyoruz. Niye bizi Batı'nın yöneticileri kıskanıyor? 'Türkler çıldırdı' diyorlar.

'AK Parti yaşam alanlarımıza müdahale ediyor' diyorlar, güzellik uzmanlarımız var burada, hanginizin salonları kapatıldı? Yolumun üzerinde bir kuaför salonu var, ne zaman geçsem hemen caddeye çıkıyorlar. Bazıları için yalan adeta makine, bunlarda iftira da var.

16 Nisan'a, husumetin ve taasubun kör ettiği gözlerle değil, akıl gözüyle bakan herkes gerçeği görecektir.

Bugün 3 aylar başlıyor, şehitlerimizi unutmayalım. Bu milletin bir ferdi olmaktan dolayı çok duyguluyum ve bu milletle iftihar ediyorum."