Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yargı sizi de davet ederse şaşırmayın"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savcılara yeni talimat verdiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yargı sizi de davet ederse şaşırmayın"
Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan kredi kuruluşlarının Türkiye'deki ekonomik göstergelerdeki iyileşmeye rağmen kumpas kurduklarını söyledi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşü için de , "Elinde adalet pankartıyla dolaşmak adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın" dedi.

CHP'den Erdoğan'ın sözlerine ilk yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TİM Genel Kurulu'nda CHP'nin yürüyüşü ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Tezcan şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan yine yargıya talimat vermeye başladı. Bu adaletsiz sürecin en önemli sorumlusu kendisi, adaleti ortdan kaldıran kendisidir. Kendi adalet sistemini kurmak için talimatla hakimler ve savcılar oluşturan kendisidir. 2 gün önce Anayasa'nın 138. maddesi aklına gelip yargı bağımsızdır diyen Erdoğan bugün savcılara talimat veriyor. Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın veya ifadeye çağırın diye. Meclis'te adliyede adalet bırakmazsanız, ana muhlafet pratisi başkanı da çıkar sokaklarda halkla birlkte adalet arar. Her yere kilit vurabilirsiniz ama sokaklara vuramazsınız.  O nedenle sokaktayız. 15 Temmuzda halk sizin baskıcı rejiminin için değil, demokrasi için sokaklara çıktı. Sokaklar o zaman kutsaldı da şimdi mi cehennemin kapıları oldu."