Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'yi tanıttı

Yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) proje tanıtımı bugün yapıldı. 2008'de kapılarını kapatan AKM projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Projenin tasarımına dair yeni görüntüler ilk kez yayınlandı. Yeni AKM, modern mimarisiyle dikkati çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'yi tanıttı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) proje tanıtım lansmanı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"2019'un ilk çeyreğinde nasip olursa tamamlanıp hizmete girdiğinde AKM, İstanbulumuz ve ülkemiz için yüz akı, sembol bir mekan haline gelecek.

2007 yılında farklı kurumlar tarafından yapılan incelemeler bu yapının artık kullanılamayacağını ortaya koymuştur.

Bu yapının yıkılıp yerine yenisinin yapılamayacağını kabul edemeyenlerin kültür sanat hassasiyetinden değil ideolojik saplantılar nedeniyle yaptığını biliyoruz.

Türkiye 10 yıl önce yapılması gereken bir işe ancak bugün başlıyor. Biz çoktan AKM'yi bitirmiş, milletimizin hizmetine sunmuş olacaktık. Bundan dolayı çok üzgünüm.

Ülkemizin kaybettiği bu 10 yılın hesabını kim verecek?

Bu zihniyet bizim karşımıza her alanda çıkıyor. Taş üstüne taş koydurmamayı maharet sayan, dışarıdan da destek alan adeta bir lobi. İBB Başkanı olduğum gün bu lobiyi teşhis ettik. Başbakan olduk, bu lobinin Türkiye'nin her yerinde olduğunu söyledik. Cumhurbaşkanı olduk, dünyanın her yerinde olduklarını belirledik.

Milletimizin yapılanları ve bunları inşa edenleri olduğu gibi, engel olanlarını gördüğünü de biliyoruz. İnşallah 2019 ilk çeyreğinde Murat Bey'den sözünü aldık. Bitireceğiz.

"Kültür zenginliğimizin farkında değiliz"

Türk Milleti olarak bizim kültür sanat kaynaklarımız zengindir, geniştir. Doğu'ya doğru gidin, Kafkasya kültürü, Orta Asya kültürü... Bunlar bizim kültürümüzdür. Kuzey'e gidin Kırım kültürü bizim kültürümüzdür. Güneydoğu'ya gidin, Mezopotamya kültürü aslında bizim kültürümüzdür. Anadolu, zaten başlı başına bir kültür membağıdır. Sorun, aslında bizim bu kültür zenginliğinin yeteri kadar farkında olmayışımızdır."


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "AKM, toplumun tüm kesimlerinin oradaki kültürel etkinliklerin içinde yer alacağı, bir yer olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza millet adına şükranlarımı iletiyorum" dedi.

İlk görüntüler paylaşıldı

Projenin tasarımına dair yeni görüntüler ilk kez yayınlandı. Yeni AKM, modern mimari yapısıyla dikkatleri çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'yi tanıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'yi tanıttı - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'yi tanıttı - Resim : 3