Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest!

AB'nin üyelik sürecinde uzun yıllardır Türkiye'yi beklettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Bu minderden biz değil siz kaçacaksınız. Dürüstseniz açıklamayı yapın, bitirelim işi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"DEAŞ'a karşı en ciddi mücadeleyi gösteren Türkiye terör örgütleri ile yan yana gösterilmeye çalışıyor.

PKK terör örgütünü tekrar devreye soktular. Saldırı sürecini bölgedeki insanlarımızın feraseti sayesinde başarısızlığa uğrattık.

Güçlü Türkiye'yi yenemeyenler 15 Temmuz'da yeni bir girişim denediler."

"Beyhude uğraşıyorlar"

"Türkiye'yi Batı'dan ve tüm dünyadan tecrit etmek isteyenler beyhude yere uğraşıyorlar.

Sırbistan'da, ülkemize ve şahsımıza gösterilen muhabbeti, samimiyeti kelimelerle anlatmak mümkün değil.

AB ile ilişkiler

Avrupa Birliği bekletiyor. Biz sabrediyoruz. Bu minderden biz değil siz kaçacaksınız. Dürüstseniz açıklamayı yapın bitirelim işi. Bizim size ihtiyacımız yok.

TSK'nın İdlib operasyonu

Bir gece ansızın gelebiliriz diyorduk ve bu gece TSK İdlib'de ÖSO ile operasyonu başlattı. Tedbirimizi almak zorundayız.

Kılıçdaroğlu'nun çelişkili açıklaması

Yaptığımız operasyonlarla ilgili kimse bize niye yaptınız diyemez. Ama unutmayın, bu ülkede değil, ülkenin dışında da Kılıçdaroğlu'nun adedi çok fazla. Bir yandan askerin sınır dışına çıkmasını destekleyeceksin, az sonra İdlib'de ölenlerin sorumlusu Erdoğan diyeceksin. Sen ne cahil adamsın?

Kuzey Irak'ın da bu hale gelmesinin failleri bellidir. Zaman ola onları da inşallah gündeme getiririz, gün yüzüne çıkarırız. Telafer, 400 bin Türkmen'in olduğu yer. Ama bu insanların hepsi, 10 bini hariç oradan kaçtı. 100 bini bize sığındı. Biz, onların da derdiyle hemhal oluyoruz.

Bize ne ya diyemeyiz. Biz Kılıçdaroğlu zihniyeti taşımıyoruz. Onların böyle bir derdi yok. İdlib'deki her şehidin hesabını benim vereceğimi söyleyecek kadar gafil, cahil olan bu insanlarla konuşacak bir şeyimiz yok.

HDP'lilerin teröristlerin cenazesini alması

Teröristler öldürüldü. Sözde siyasi parti mensupları, sözde milletvekilleri onları gittiler teslim aldılar. Demek ki bunlar terör örgütüyle iç içe. Farkları yok. Bunları görmemiz lazım. Bu kadar iç içe ve siyasi parti olarak parlamentoya girmesi için terör örgütünü arkasına alanlar, biz demokratik mücadele veriyoruz diyemezler. Bunu işte daha önce 80 milletvekili çıkardıkları zaman gördük. 'Haydi sokağa' demek suretiyle, 53 vatandaşımızın nasıl öldürüldüğünü de gördük. Ölenler Kürt'tü. Öldürülenler de Kürt'tü. Hani bunlar benim Kürt vatandaşlarımın temsilcisiydi? Ne alakası var?

AK Parti'de değişim süreci

Şu anda ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Ardından il kongrelerimize geçecek, son olarak da büyükşehirlerimizin kongrelerini yapacağız. Bir kısım arkadaşlarımız görevlerine devam edecek. Kongrelerde vazifelerini yeni isimlere devreden arkadaşlarımızın önümüzdeki dönemlerde her kademede görev almalarının yolları açıktır. Bizim bu kardeşlerimizle artık bir daha bir araya gelmeyeceğiz diye bir şey kesinlikle anlaşılmasın. Bu hareket, alışılmış bir parti değil bu bir davadır. Dava ise, davada olay zaman zaman makam mevki değişikliğini gerektirebilir. Bundan dolayı da kimse üzülmemeli. Bir bayrak yarışı olarak gördüğüm bu hizmet yolunda kime ne zaman hangi mevkide görev düşeceği belli olmaz.

Belediyelerde de şimdiden birtakım düzenleme yapmaya başladık. Özellikle kritik gördüğümüz yerlerde mevcut isimlerin çekilmesi konusunda kararımızı adım adım hayata geçiriyoruz. Görevlerinden feragat eden arkadaşlarımız elbette partimize katkı sağlamayı sürdürecekler. Bu bir tasfiye değil, ihtiyaçtan kaynaklanan görev değişimidir."