Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması

AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması
Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik söylentilerine ilişkin, "Kabinenin gündeminde bedelli yok. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil" dedi. AK Parti’nin grup toplantısında konuşmak üzere TBMM’ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin bedelli askerliğe ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinenin gündeminde bedelli yok. Dedikodusu var. Bana ait değil (bedelliye ilişkin sözler) Ben Sayın Başbakan'la bir değerlendirmesi yapılır dedim. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Daha sonra partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

'BİR DEFA KILAVUZUN KARGA'

"Uyuyan, yan gelip yatan bir Türkiye yok. Çalışan, gayret eden bir Türkiye var. İnsanının yanında olan bir iktidar var. Ana muhalefetin başındaki zat konuşuyor halen yalan yanlış, 7 milyon işsiz varmış. Ayıptır ya. Senin bir defa kılavuzun karga. Türkiye böyle bir konumda olsa… Şu anda yakaladığı büyümeye bakın. Türkiye yurt dışı spekülasyonlara rağmen gelişti. 'Bu tamamen siyasi müdahaledir, aşacağız' dedik. Kalkınmanın temel alt yapısı olan enerji alt yapısındaki yatırımlarımızla elektrik üretimimizi 25 bin megavata yükselttik.

'HEP KENDİMİZLE YARIŞTIK'

Ülkenin kıt kaynaklarını faiz lobilerine yağmalatmak yerine IMF’ye borcunu ödeyen, hazineyi güçlendiren ve böylece tam bağımsız bir ülke yolunda ilerleyen bir Türkiye yarattık. Demokrasiye sıkı sıkıya sahip çıkarak kirli pazarlıklarla iktidar hayali kuranları her seferinde heveslerini kursaklarında bıraktık. Darbecileri 15 Temmuz’da başarısızlığa uğrattık. Karşımızda ciddi bir muhalefet olmadığı için hep kendimizle yarıştık.

Felaket tellallarının tüm gayretlerine rağmen güzel haberleri art arda almaya devam ediyoruz. Bunları büyüme rakamlarıyla taçlandırmış olduk. Ekonomistlerin yüzde 3 olarak bekledikleri büyümenin yüzde 5 olarak gerçekleşmesi geleceğimize olan inancı artırmıştır.

Türkiye’nin kredi notuyla ilgili spekülasyonların siyasi saikler ile ilgili olduğunu söylemiştim. Büyüme rakamı beklentinin altında çıksaydı hemen notu düşürmek için harekete geçecek kuruluşların şimdi ne yapacağını merak ediyorum."