Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz ve ekonomi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Ödül Töreni’nde döviz ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz ve ekonomi açıklaması
Hürriyet'te yer alan habere göre işte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Balkanları fetheden ecdadımız buraları elde edilen zenginlikleri başka bir yere taşımamıştır. Balkanlarda tarumar olmuş yerleri köprüleri camileri yeniden ihya ettik.

İstanbul’u fetheden ecdadımız Ayasofya’yı yıkmayı aklından geçirmemiştir. Bunun yerine çok daha büyük çok daha görkemli eserler inşa etmiştir. Fener balat arasında demir kilise vardır. O kiliseyi biz ihya ettik. Öyle zannediyorum bu ay içinde Bulgaristan başbakanı ile birlikte açılışını yapacağız. Biz buyuz ya. Bizim farkımız bu. 'Parasını ver  de yapalım' yok. Biz yaptık.

SİZİ BÖLMEK İSTEYENLER OLABİLİR

Ticaret odamızın birliğini beraberliğini dayanışmasını çok önemsiyorum. Sizi bölmek parçalamak isteyenler olabilir. Bunlara sakın ha fırsat vermeyin. Çünkü buralar artık bir FETÖ darbesi daha asla yememeli.

DÖVİZ AÇIKLAMASI

Bugün 'döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı' diye karalar bağlayanlar 15-20 yıl öncesinin Türkiye’sini bilmeyenler olabilir. Ülkemiz ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu dövizin bir gecede beş on kat arttığı günlerden biz buralara geldik. Şimdi konuşuyorlar ,”kur şöyle arttı böyle baskı yaptı” bütün bunları konuşuyorsunuz da bir doların 7500 liralara çıktığı günleri neden konuşmuyorsunuz? Şu anda biz güçlüyüz."