Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kahramanmaraş'ta flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreninde hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kahramanmaraş'ta flaş açıklamalar
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kahramanmaraş düşman işgaline karşı kimseden yardım beklemeden direnmiş bir şehirdir. Türk milleti Sütçü İmam'ın attığı o ilk kurşunla hürriyet ateşini vatanına inancına bayrağına ezanına yönelik her saldırıda yeniden yükseltmiştir. Bugün de eğer ülkemizin başına bir musibet bela olursa buna ilk tepkilerden birisi Kahramanmaraş'tan gelir. 15 Temmuz'da ülkemizin her köşesinde Sütçü İmam'dan bayrağı devralan seymenler, zeybekler, uşaklar, dadaşlar, gakkoşlar, kızanlar kol geziyordu. 248 insanımız şehadeti yürüdü. Onlar F16'larla tanklarla helikopterlerle saldırdı ama benim gururlandığım milletim, kardeşlerim onlara Marmaris'ten haberi gönderdiğimiz andan itibaren halkım meydanlara yürüdü. 2193 gazimiz de şehadet için yoldaydı. Hamdolsun böyle bir milletin reis-i cumhuru olmaktan daha güzel ne olabilir ki? Hep beraber inşallah bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. İsteseler de istemeseler de...

Bugün burada 569 milyon yani 569 trilyon lira değeri olan eserlerin resmi açılışını yapıyoruz.

Kahramanmaraş'a hayırlı uğurlu olsun.

İlk etapta 16 Nisan'da 'Evet' oyumuzu vereceğiz. Arkasından parlamentoda bu konu gündeme gelecektir ve parlamentodan bunun geçeceğine de inanıyorum, parlamentodan geçmesi halinde ben bunu onaylarım. Çünkü bunu onaylamak boynumuzun borcudur. Avrupa Birliği şöyle böyle diyor, bunlar beni ilgilendirmiyor. Ben Ayşe, Fatma ne der Allah ne der bu beni ilgilendiriyor.

Kökleri oldukça eskiye dayanan yönetim anlayışımızda yeni bir yola giriyoruz. Cumhurbaşkanılığı sistemine geçmeyi istiyoruz. Milli iradenin tecellisinin üzerinde kara bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri, şahıslara bağlı değil, bu devir tamamen katılıyor. Birileri 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına başka anlamlar yüklemeye çalışması kafanızı karıştırmasın. Dünya değişti, Türkiye değişti. O zaman doğan çocuklar şimdi oy kullanacaklar.

Biz iktidara geldiğimizde 30 yaşında seçilme hakkı vardı. Seçme 18 seçilme 30. Dedik ki seçilmeyi 25 indirelim ve indirdik. Seçilme dünyada 18 bizde niye olmasın? İnşallah bu süreci çalıştırıyoruz, genç dinamik üretken bir Türkiye ve parlamento. Son günlerde 'eski Türkiye bugünden daha iyiydi' diyorlar. Onların hayalindeki Türkiye'yi hatırlıyorsunuz değil mi? Biz gelene kadar ortalama hükümetlerin devri 16 ay. İşte o Türkiye bizi bitirmiştir. Siyasi çekişmelerin, sosyal çalkantıların yaşandığı o günleri unutmadık."