Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu öncesi flaş mesajlar

Körfez ziyaretleri öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mescid-i Aksa kısıtlamasına İslam dünyası tepkisiz kalamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu öncesi flaş mesajlar
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ziyaretleri öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gündem başlıklarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmelerden öne çıkanlar maddeler şöyle:

"Gerilimin düşmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. İslam dünyasının tepkisiz kalması beklenemez.

Tepkisizlik beklenemez

Gerilimin düşmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. İslam dünyasının tepkisiz kalması beklenemez.

Krizin daha fazla uzamasının kimseye faydası yok. Kuveyt'in arabuluculuk çabasını destekliyoruz.

Herkesin gerekli mesajları çıkaracağına inanıyorum. Ziyaretimizin bölgemiz için hayırlara vesile olmasını olmasını ediyoruz. İlk olarak Suudi Arabistan'a gideceğiz.

Almanya'ya çağrı

Türkiye'in içinde ajan provokatörlük yapan, bunu diplomatik servislerini kullanmak suretiyle sürdürenlere karşı Türkiye elinden geleni yapacaktır.

Alman Dışişleri ve diğer Alman yetkililere söyledim: Biz NATO'da beraberiz, AB sürecinde müzarekeciyiz. Aramızdaki ortaklık yeni değil. Bu ortaklığa gölge düşürecek adım atılmamalıdır. Türkiye'den kaçan teröristleri barındırırsanız, hatta teşvik verirseniz, kusura bakmayın bizim size bakışımız böyle olmaz. Ben 4 bin 500 dosya verdim. PKK'ya dair dosyalar.

Almanya'da şuan siyasetin içinde olanlar, kalkıp da Ekim'deki seçimler için pazar oluşturmaya çalışıyorlarsa bu bizi pek de ilgilendirmiyor. Medya organlarında başta şahsım olmak üzere Türkiye'ye yönelik saldırıların affedilir yanı yoktur. Türkiye'de bulunan Alman şirketlerin hiçbirine karşı Türkiye'nin soruşturması yoktur. Bunların hepsi yalan haberlerdir. Bunlar Türk şirketlerinin yurtdışındaki birçok ülkelerle ilgili FETÖ'yle ilişkili bir süreçtir. Alman şirketleriyle ilgili böyle bir durum yok. 100 yılı aşkın süredir Türkiye'de hizmet veren Alman şirketler var.

PKK/PYD isim değişikliği

Biz kimin olduğunu gayet iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı. Nerede cirit attıkları ortada. Tabelayı değiştirmek değil, içeride ne var. Biz takip ediyoruz. İsim değişikliği yaparken, kollarındaki kokartlarla terör örgütünün kokartını taşıyanları da biliyoruz. Biz bunları gösterdik. Dostlar birbirini aldatmamalı."