Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara "döviz" çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa’nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’nin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara "döviz" çağrısı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan "Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın. Bu adımları atınca birilerinin oyunu bozulacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi'nin açılış töreninde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Gerçekten ülkemizde nadide eserlerden biri olarak inşa edilen otomotiv ticaret merkezinin şehrimize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu eser eşine az rastlanan yatırımlardan bir tanesi. Otomobil insanoğlunun buharı keşfetmesiyle başlayan ve hızla gelişen bir araç olmuştur. 200 yıldır hayatımıza giren otomobil önceleri lüks tüketimken zamanla bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. Otomobil sayısı artınca kazalar da büyüdü. Çevre kirliğinden güvenliğe kadar sorunlarla mücadele ediliyor edilecek.

Bugün ülkemizde 11 milyondan fazlası otomobil, toplamda 21 kara taşıtı bulunuyor. 4'te biri 20 yaşın üzerinde. Onların hurdaya gitmesi gerekiyor. Rezervimiz hızla yenileniyor. Her yıl satışta rekor kırıyoruz. Ben günü birlik otomobil satışlarına da burada onlar için de satış alanı hazırlanması bu noktada önemli bir adım olacaktır.

Türkiye 14 yıl öncesinden 3 kat zengin

Vatandaşlarımızın gelir düzeyi artıyor. Artık Türkiye birey olarak zenginleşiyor. Bugünkü Türkiye 14 yıl önceki Türkiye'den 3 kat zengindir.

2002'de Türkiye'de 6 bin kilometre bölünmüş yol vardı, 18 bin kilometre daha bölünmüş yol ilave ettik. 14 yıl önce burada havaalanı var mıydı? Bir ucube vardı. Şimdi yeni havaalanıyla başkente geldiğini anlıyorsun. Niye 30 büyükşehir yaptık bundan dolayı. Git Gaziantep'e Samsun'a İzmir'e bunu görürsün her yer gelişiyor. Kayseri, Konya her yer gelişiyor. Demiryolu, karayolu, havayoluyla gelişiyor. Derdiniz aşkınız varsa bunu yaparsınız. Aşkınız var sizin birilerinin de darbe yapmak gibi bir derdi var.

İşte onlar darbe için yola çıktı. Benim milletim aşkının derdinin gereğini meydanlara çıkarak gösterdi. Siz dünyaya örneksiniz. Bunu ispat ettiniz. Ben diyorum ki yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan, sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın; Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.

Dövizi bozdurun!

Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın. Bu adımları atınca birilerinin oyunu bozulacak. Bunlar öncede bunu yaptı. 2007'de aynı şeyi yaptılar. Ben yine diyorum teğet geçecek.

Faizi düşürmekten başka çare yok

Çanakkale Köprüsü için talipler gelmeye başladı. Olacak. Faizi düşürmekten başka çare yok. Bir dünyaya bakalım Amerika'da faiz yüksek, Japonya'da yüksek. Niye biz 14-15'lerde dolaşıyoruz. Düşük faizle yatırımcıların önünü açacağız."