Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 41 il mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan son 41 ilin adaylarına ilişkin çalışmasını İstanbul’da sürdürdü. Erdoğan’a bu il ve ilçeleri kapsayan geniş bir rapor sunuldu. Erdoğan, Mart seçimleri için kampanya süreci ve önümüzdeki ay açıklanacak manifesto üzerinde de çalışmalarını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 41 il mesaisi
Yeni Şafak Gazetesi'nden Fazlı Şahan'ın haberine göre ittifak ve aday tespitinde önemli bir yol alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ajandasında diplomasi yeniden öne çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son 41 ilin adaylarına ilişkin çalışmasını İstanbul’da sürdürdü. Erdoğan’a bu il ve ilçeleri kapsayan geniş bir rapor sunuldu. Erdoğan, mart seçimleri için kampanya süreci ve önümüzdeki ay açıklanacak manifesto üzerinde de çalışmalarını sürdürdü.

AK Parti tüm adaylarını açıkladıktan sonra Ankara’da büyük bir organizasyon ile adaylarını kamuoyuna tanıtacak. Organizasyon kapsamında seçim şarkıları ve sloganlarda kamuoyuna tanıtılmış olacak.

YOĞUN BİR HAFTA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim hazırlıkları için ara verdiği diplomasi trafiği hızlanıyor. Erdoğan bu hafta içerisinde önemli konuklarını ağırlayacak ve Latin Amerika turuna çıkacak. Erdoğan’ın diplomasi trafiğinde önce Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşecek. İkili başkanlığında Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitenin dördüncü toplantısı bugün İstanbul’da gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 41 il mesaisi

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in kızı Yelda Demirören ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu’nun oğlu Haluk Kalyoncu, nişanlandı. Genç çiftin nişan yüzüklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan taktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın yanı sıra Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, Turkuvaz Medya CEO’su Serhat Albayrak ve eşi Şule Albayrak, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu nişan törenine katıldı.

ANLAŞMALAR İMZALANACAK

Toplantıda iki ülke arasındaki işbirliğinin muhtelif alanlarda daha da geliştirilmesi imkânları ele alınacak. Bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulunulacak. Ayrıca toplantı vesilesiyle iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülüyor.

Erdoğan’ın uluslararası bir diğer toplantısı önümüzdeki hafta Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 34’ncü toplantısı olacak.

G-20’YE KATILACAK

Erdoğan, 28 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Arjantin, Paraguay ve Venezüella’yı kapsayan bir Latin Amerika seyahati gerçekleştirecek. Seyahatin ilk durağı Arjantin olacak. Erdoğan 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil edecek. Zirve kapsamında Erdoğan G-20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşme gerçekleştirecek. Dünyanın yakından takip edeceği zirveye ilişkin çalışmalar da Erdoğan’ın bu hafta içindeki mesaisinde yerini alacak.

SON DURAK VENEZUELLA

Erdoğan G-20 Zirvesi’nin ardından ise Paraguay ve Venezuella’ya Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaretlerini gerçekleştirecek. Erdoğan, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez ile baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak. Erdoğan’ın Latin Amerika seyahatindeki son durağı ise Venezuella olacak. Ziyaret Venezuella Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun 6 Ekim 2017’de Türkiye’ye yaptığı resmi ziyarete karşılık bir iade-i ziyaret özelliği taşıyor.