Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilginç koleksiyonu

Yeşilay'da ödül töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlara sigarayı bıraktırmak için elinden geleni yaptığını, hatta bırakılan sigaraların da koleksiyonunu oluşturduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilginç koleksiyonu
Sabah'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın Enleri ödül töreninde yaptığı konuşmada, sigarayla mücadeleye gösterdiği hassasiyeti anlattı.

Her fırsatta, sigara içen birini gördüğü anda, o kişiye sigarayı bıraktırmak için elinden geleni yaptığı belirten Erdoğan, bununla ilgili bir de koleksiyon oluşturduklarını söyledi. Sigara içenlerden aldığı paketlere isim soyisim, tarih ve mümkünse telefon numarası yazdığını ve bunu koleksiyona çevirdiğini ifade eden Erdoğan, "Herhalde böyle bir koleksiyon Türkiye'de başka birinde yoktur. Belki Yeşilay'da da yoktur" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

'Layık görüldüğüm her ödül elbette önemlidir. Ama bu ödülün benim nazarımda ayrı bir yeri var. Sigara başta olmak üzere, tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusunda çok özel bir hassasiyete sahip olduğumu biliyorsunuz.

SİGARA PAKETLERİNDEN KOLEKSİYON

Bu konudaki tavrımı her yerde ve her şart altında gösterdiğim, tüm kamuoyunun malumudur. Kimin cebinde bir sigara paketi, elinde sigara görürsem, yılmadan usanmadan "acaba o sigarayı nasıl söndürtür, onun elinden nasıl alırım, paketi de kendisinden nasıl alırım" diye bir mücadelenin içine girer, hatta söz isterim. Bırakacağım dediği zaman "bırakacağım olmaz, bıraktım diyeceksin" derim. O anda işi bitirmek isterim.

Ve "bıraktım" der. Dediği anda da kendisinden paketi alır, üzerine adını soyadını yazar, tarihi yazarım. Hatta vaktimiz müsaitse telefon numarasını da oraya kaydederim. Ve böylece koleksiyonu sağolsunlar arkadaşlarımız devam ettiriyorlar. Herhalde ciddi bir sayıya da ulaştık.

"BELKİ YEŞİLAY'DA DA BÖYLE BİR KOLEKSİYON YOKTUR"

Türkiye'de herhalde böyle bir koleksiyon yapan yoktur. Belki Yeşilay'da da böyle bir koleksiyon yoktur. Tabi bu içilen değil, bıraktırılan sigaraların koleksiyonu. Bırakmasına vesile olduğum her insan için adeta yeniden doğuşuna vesile olmuş gibi mutluluk duyuyorum.'