Cüneyt Çakır maçı iade etti!...

MHK, Spor Toto Süper Lig 30.haftasında Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek Beşiktaş-Fenerbahçe maçına Cüneyt Çakır'ı hazırlıyordu.

Cüneyt Çakır maçı iade etti!...

Son yıllarda adından Avrupa ve Dünya'da sıkça söz ettiren, başarılı performansı ile bir çok üst düzey maçta görev yapan Cüneyt Çakır derbi maçını iade etme kararı aldı.

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde görev yapması için karar verilen isim Cüneyt Çakır olmuştu. Ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbiyide yöneten başarılı hakem, kendisine gelen haber sonrası fikrini değiştirerek maçı yönetmeyeceğini söyledi ve maçı iade etme kararı aldı.

MHK tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde hakemlerin sakatlıkları veya kendilerini formsuz hissetmeleri durumunda görevlendirildikleri maçı iade etme hakları bulunuyor. Fakat iki takım içinde hayati bir önem taşıyan maçta Cüneyt Çakır'ın bu kararı ne sakatlık nede formsuzluk. Eurosport'un edindiği bilgiye göre Cüneyt Çakır, bu önemli maç sonrası yaşanabilecek durumlardan dolayı yıpranmamak ve yazın gerçekleştirilecek Dünya Kupası'na moralli gitmeyi istediği için vazgeçtiğini MHK'ye bildirdi.

Bu sezon Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşmadan sonra yaptığı hatadan dolayı dokuz hafta dinlendirilen Yunus Yıldırım da kendisine verilen ilk maçı sakatlığı ve moralsizliği gerekçe göstererek geri çevirmişti.

MHK bu derbiyi Cüneyt Çakır'ın yönetmesini istese de Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi'nde oynanacak yarı final maçlarından birinde görev alabilmek için dinlenmeyi ve derbiyi yönetmemeyi seçti.

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı Halis Özkayha'nın yöneteceği açıklandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbi maçta Özkahya'nın yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Ekrem Kan yapacak.

Konular Spor Haberleri