Cüneyt Özdemir, Cengiz Semercioğlu'nu yerin dibine soktu!... VİDEO

Daha önce "Dipnot" adlı internet sitesinde Tatlıtuğ'un ünlü yönetmen James Cameron'la yaptığı röportajın PR çalışmasından ibaret olduğunu yazan Cüneyt Özdemir bu kez röportajla ilgili çarpıcı bir analiz yazdı.

Cüneyt Özdemir, Cengiz Semercioğlu'nu yerin dibine soktu!... VİDEO

Kıvanç Tatlıtuğ’u ve Cengiz Semercioğlu’nu, "bitiren" James Cameron röportajı.

Cengiz Semercioğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ’un rezil olduğunu iddia eden Cüneyt Özdemir’in sitesi Dipnot’un yorumları daha çok Semercioğlu’nu hedef alır cinsten.

İŞTE O ANALİZ:

Yeni Medya düzeni ne işe yarar diyenler için sizlere bir video izlettirmek istiyoruz. Ama izlemeden önce isterseniz bundan bir süre önce bu sitede yayınladığımız bir haberi hatırlatalım.

Kıvanç Tatlıtuğ nasıl PR malzemesi oldu?
Eğer sadece magazin sayfalarını okuyup dünyadaki gelişmeleri takip ediyorsanız siz de pek çok Türk vatandaşı gibi ünlü oyuncumuz Kıvanç Tatlıtuğ’un Hollywood’a çıkartma yaptığını düşünenler arasındasınız demektir. Tıpkı bundan bir süre önce Acun Ilıcalı’nın Angeline Jolie ile özel görüştüğünü zannedenler kadar safsınız. Ya da daha öncelere gidelim isterseniz. Bir zamanlar hatırlarsanız Deniz Akkaya’nın Hollywood çıkartmasını okuyorduk bu magazin sayfalarında. O da Oliver Stone ile ya da Colin Farrell ile özel ropörtajlar yapıyordu…

İsterseniz size işin doğrusunu anlatalım.
Bizim ünlülerimizle konuşan bu yönetmenler, oyuncuların hiçbiri aslında bir oyuncu , manken ya da dizi film kahramanı ile görüştüklerini bilmiyorlar. Birçoğu için görüştükleri insanlar sırada bekleyen onlarca gazetecilerden biri o kadar..

Sistem şöyle işliyor; Hollywood büyük bütçeli filmlere imza atınca tanıtımını da büyük yapmak istiyor. Bunun için farklı kıtalarda özel organizasyonlar düzenleniyor. Beş yıldızlı bir otel tutuluyor filmin oyuncuları ve yönetmenleri birer odaya dağılıyor ve dünyanın farklı ülkelerden gelen gazetecilerle ropörtajlar yapıyorlar. Süreleri 5 dakikayı geçmeyen bu ropörtajlar yapılırken yanınızda bir de yapımcı saat tutuyor. Her oyuncu günde en az 50 gazeteci ile görüşüyor. Bu öylesine standart bir PR durumu ki artık bu standart ropörtajların haber değeri bile yok.

İşte bunu gören Türkiye’deki dağıtımcılar yeni bir PR malzemesi olarak gazeteciler ya da sinema yazarları yerine ünlüleri bu ropörtajlara bedava götürüyor… Tabi pek çok ünlü gazeteci olmadığı için bir de o ünlüyü haber yapacak bir gazeteci yanına ekleniveriyor. Gördüğünüz gibi sistem tıkır tıkır da işliyor…

Biz bir pazar günü koltuklarımıza oturmuş Kıvanç Tatlıtuğ’un Hollywood’u nasıl  fethettiğini okurken aslında Türkün Türke propogandası ile bir film pazarlamasının tam hedefinde kalıyorsunuz.

Neyse ki  magazin gazetecisi ile ünlümüz Hollywood’u feth ettik diye hava atarken genelde ortasınıf Amerikalı ailelerin çocuklarını götürdükleri turistik stüdyolara uğrayıp çakma Marilyn Monroe ile fotoğraf çekip bir de bunu utanmadan hatıra diye gazeteye basıyorlar da olayın Brecht vari gerçekdışılığına vakıf oluyoruz.

Röportajdaki ikiliyi tanıdınız sanırım. Kıvanç Tatlıtuğ ve Hürriyet’in Kelebek ekininin yöneticisi ve yazarı Cengiz Semercioğlu... 

Aranızda röportajı neden iki kişi yapıyor diye soranlarınız olabilir aydınlatalım ’hayır röportajı iki kişi yapmıyor bir kişi yapıyor. Aslında yapması gereken kişi gazeteci. Zaten bu yüzden tek bir koltuk var. Muhtemelen kapıda onlarca gazeteci beklediği için ayrı bir düzenlemeye gerek duyulmamış.

Ancak gelin görün ki gazeteci yerini artiste bırakmış. Hatta sadece yerini değil soruları sorma kısmını da genç artist üstlenmiş. Nitekim artist  soruyor magazin gazetecimiz sadece dinliyor. Ayakta olmasının nedeni kimsenin kendisine bir sandalye bile vermiyor olması. Kıvanç Tatlıtuğ’un kırık dökük ingilizcesi ile (ki asıl eleştirdiğimiz bu değil) kendini beğendirme ve dünyaca ünlü yönetmene anlatma çabası karşısında (evet tam da bu iyi niyetli acizlik karşısında utançtan) yüzünüz kızarıyor.

Bu röportaj Türk basın tarihine geçebilecek bir ropörtaj. Kıvanç Tatlıtuğ için üzücü, magazinci olarak hanut gezilerden nemalanlanlar içinse ders niteliğinde. Nitekim bu röportaja limuzinlerle gittiğini köşesinde anlatmakta beis görmemiş bir magazin gazetecisinden bahsediyoruz.  Bu ropörtaj bir gazetecinin ne hale düştüğünün en somut belgesi... 

İsterseniz en baştaki sorumuza geri dönelim; ’Yeni Medya düzeni ne işe yarar?’ sorusuna...

Biz dipnot.tv’de bu haberi yaptığımızdan bu yana Hürriyet gazetesinin Kelebek ekindeki köşesinde Cengiz Semercioğlu Cüneyt Özdemir için sürekli aleyhte yayın yapıyor. Öyle ki yazacak yeni birşey bulamadığı zaman önceki haftalarda yazdığı yazıları tekrar yayınlıyor.

Kuşkusuz bunda sahibi olduğu Medyatava.com sitesinde daha önce yapılan karalamalara karşı Cüneyt Özdemir’in açtığı ağır tazminat davalarının da rolü vardır.

Ancak konumuza dönersek Yeni Medya Düzeni kötü bir alışkanlık olarak gazeteleri köşeleri kendi çıkarları ve kötü gazetecilikleri uğruna kullananlar için bir dönemin sonu geldiğinin habercisidir.

Eskiden olduğu gibi limuzinlere doluşup starların yağcılığını yaparak haber kotarma dönemi bitmiştir. Bitmekle de kalmayıp artık gördüğünüz gibi gerçeklerle teşhir edilmektedir.
 
Anlayacağınız magazin gazetecileri artık doğru ve dürüst haber yapmak zorunda kalacaklar.

Siz hiç merak etmeyin Yeni Medya Düzeni karşısında durmalarının imkanı yok.

En pespayesinden en kalitelisine kadar...

Cüneyt ÖZDEMİR