Daha ilk projesinde hırsızlık suçlaması!

Aydın Doğan’ın iş hayatına atılan ve Blu TV’yi kuran torunu Aydın Doğan Yalçındağ, daha ilk projesinde eser hırsızlığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldı!

Daha ilk projesinde hırsızlık suçlaması!
MEDYANIN ELLİ TONU'NDA yer alan habere göre Aydın Doğan Yalçındağ’ın dedesinin şirketi Doğan Medya bünyesinde kurduğu Blu TV’deki ilk projesi çalıntı çıktı. ‘Çalınmış Hayatlar’ adıyla ekranlara gelen ve kadın cinayetlerini anlatan dizinin aslında 2015'te Aktör adıyla Saba Prodüksiyon tarafından çekildiği ortaya çıktı. Senaryosu, oyuncu kadrosu ve yapım masrafları Saba Prodüksiyon tarafından karşılanan projenin, Blu TV’ye eski bir çalışan tarafından götürüldüğü iddia edildi. Kadrolu personelin işten ayrılarak bu diziyi Blu TV’ye satmaya çalıştığı, Yalçındağ’ın ise Saba Prodüksiyon’un tüm uyarılarına rağmen diziyi yayına vermekte ısrar ettiği belirtildi. Şirket yöneticileri avukatları aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ESKİ KAYITLARLA BİRE BİR AYNI

Şirket avukatları dava dilekçesinde eserin müvekkilleri tarafından 2015'te çekildiği ve Blu TV’de yayınlanan bölümlerin tıpa tıp aynı olduğuna yönelik delilleri de ekledi. Saba Prodüksiyon Yapım Sorumlusu Alper Aslan, “Çalınmış Hayatlar adlı dizi o dönem kadrolu elamanımızca Blu TV’ye kaçırılmış. 2 yıl önce çekim esnasında giydikleri elbiseleri bile ekrana gelen dizide giymişler” dedi.

MEDYANIN ELLİ TONU