DAVUT DURSUN KİMDİR?

Zahid Akman'dan boşalan koltuğa Davut Dursun oturdu! Peki Davut Dursun Kimdir?

DAVUT DURSUN KİMDİR?

14 Temmuz’da görev süresi biten Zahid Akman’ın yerine RTÜK Başkanlığı’na 7 oyla AKP kontenjanından Davut Dursun seçildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) saat 10.30’da başlayan toplantıda yeni başkan seçildi.

RTÜK Başkanlığı için CHP’li Hülya Alp adaylığını resmen açıklamıştı. AKP kontenjanından ise Davut Dursun ve Hasan Tahsin Fendoğlu’nun aday olabileceği belirtiliyordu.

Üst Kurul’un 9 üyesi bulunuyor. Seçimde 7 oy alan Prof. Davut Dursun yeni başkan seçildi.

DAVUT DURSUN KİMDİR?

1953 yılında Artvin Borçkada doğan Davut Dursun, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans, İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Enstitüsünde yüksek lisans (1981-1983) ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora (1982-1987) öğrenimi gördü. 1992’de doçent, 2005’te profesör oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda sınıf öğretmeni ve okul yöneticisi (1972-1984), Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma Görevlisi (1984-1987) olarak çalıştı. Bir uluslararası yayıncılık ve araştırma kurumunda modern dönem Türk ve İslam dünyası sahasında editörlük ve ansiklopedi madde yazarlığı görevlerini yürüttü. 1994 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalına öğretim üyesi olarak atandı. 13 Temmuz 2005 tarihinde TBMM tarafından RTÜK Üyeliğine seçildi.

TARAFSIZ OLABİLECEK Mİ?

Davut Dursun bilindiği gibi Albayrak grubuna ait Yeni Şafak Gazetesi’nde yazarlık yapıyor. Albayrak Grubu’nun Yeni Şafak’la birlikte TV Net isimli bir de televizyon kanalı bulunuyor.

RTÜK, televizyonları denetlediği için Albayraklar’ın gazetesinde yazarlık yapan Dursun’un ne kadar objektif davranacağı merak konusu.

AKMAN ARTIK BAŞKAN DEĞİL ÜYE

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, yeni başkanın seçildiği toplantının ardından bir basın toplantısı yaptı.

İşte Akman’ın açıklamalarının satırbaşları:

Şu an itibari ile sabah gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucunda, yeni başkanımızın seçilmesinden ötürü huzurlarınızda RTÜK üyesi olarak bulunuyorum.

- 4 yıl boyunca sizlerle birlikte biraz önce kısa bir film olarak hazırladığımız görüntülerden de izlediğiniz gibi bir çok faaliyete imza attık.

- Bundan sonra yine aynı gayret ve çaba içerisinde yeni başkan başkanvekili ve üye arkadaşlarımızla birlikte azmimizden bir şey kaybetmeden, bu gelmiş olduğumuz noktayı daha da ileri bir seviyeye götüreceğimize inanıyorum.

- Bu 4 yıllık sürecin özellikle son bir yılında bendenizle ilgili kamuoyuna yansıtılan bir takım haberler konusunda onlarca açıklama yaptım. Bu konuyla ilgili çok ciddi hukuk sürecini takip ediyor ve bunu sürdürüyorum. Bu süreçte basın etik ilkelerine uyan ve bu etik ilkeler çerçevesinde yayın yaparak, insanları mağdur etmemek için çaba sarfeden yayın kuruluşlarına da şükranlarımı arz ediyorum.

- Bugün benim hayatım ve kurulumuz açısından da yeni bir gün. Yalnız bir güzel hizmetimizi daha son olarak ifade etmek istiyorum. Televizyon haberleri için rehber kitap diye bir kitapçık hazırladık. Basın ve etik ilkeleriyle ilgili başlattığımız çalışmalar çerçevesinde hazırlayacağımızı duyurduğumuz bir kitapdı bu.

- Bu kitapta habercilerin nelere dikkat etmesi gerektiği çok açık ve detaylı bir şekilde anlatıldı. Bu kitaptan çok sayıda bastırttık. Türkiye’de ilk defa tüm yayın kuruluşlarına sunulacak bu kitabı Televizyon Yayıncıları Derneği’yle hazırladık.