DEAŞ Irak'ta 202 toplu mezar bıraktı!

Birleşmiş Milletler (BM), Irak’ta DEAŞ’ın kontrolündeki bölgelerde 202 toplu mezar bulunduğunu bildirdi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan raporda, Irak'ta daha önce DEAŞ'ın kontrolü altında bulunan bölgelerde içinde binlerce cesedin olduğu 202 toplu mezar bulunduğunu kaydetti.

DEAŞ Irak'ta 202 toplu mezar bıraktı!
İHA'nın haberine göre toplu mezarların Ninova, Kerkük, Selahaddin ve Anbar kentlerinin kuzey ve batı bölgelerinde bulunduğu belirtildi. BM raporunda, toplu mezarlarda 12 bin civarında insanın olabileceği ifade edildi.

DEAŞ, Irak'ın bazı bölgelerini 2014'te ele geçirmiş ve kendisini kabul etmeyen insanları da öldürmüştü. Irak'ın bazı bölgelerinde ufak tefek faaliyetleri görülmesine rağmen DEAŞ, Irak hükümet güçleri ve müttefik milisleri tarafından desteklenen ABD liderliğindeki hava harekatıyla sona erdi.

Raporda, toplu mezarların insanların tanımlamanın yanı sıra, insanlığa karşı işlenen suçlar ve muhtemel soykırım suçları için açılacak davalar için delil teşkil edeceği bildirildi.

Raporda, Ninova'da 95, Kerkük'te 37, Selahaddin'de 36 ve Anbar kentlerinde bulunan 24 toplu mezarla birlikte şu ana kadar toplam 202 toplu mezara ulaşıldığı bildirildi. Müfettişler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, yabancı işçiler ve Irak güvenlik güçleri mensupları da dahil olmak üzere 6 bin ile 12 bin arasındaki kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.