Define avcılarına suçüstü!

Kayseri’de define avcılarının hedefi bu kez Köşk Medresesi oldu. Medreseye, kiraladıkları evden tünel kazarak ulaşmaya çalışan iki kişi suçüstü yakalanırken, hedefleri üç sultana ait mezar odalarını soymaktı.

Define avcılarına suçüstü!
Sabah Gazetesi'nden Ali Altundaş'ın haberine göre Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Melikgazi İlçesi Gültepe Mahallesi'nde bulunan Köşk Medresesi'ne define avcılarının tünel kazdığını belirledi. 1339 yılında Eratna devleti kurucusu Alaattin Eratna tarafından Anadolu'nun ilk kadın valisi için yaptırılan Köşk Medresesi'nin yanından ev kiralayan T.A (35) ile E.Y'nin (39) tünel kazarak medresenin altında bulunan sultan mezarlarına ulaşmayı planladıkları tespit edildi.

Eratna sultanları Mehmet, Alaaddin Ali ve Alaaddin Eratna'nın eşi Doğa Hatun'un mezar odalarına ulaşmalarına 8 metre kala suçüstü yakalanan define avcılarının, iki kez de karşılarına kaya çıkması sonucu yeniden tünel kazdıkları ortaya çıktı.

Şüpheliler ifadelerinde "Derinlik ne kadar artarsa tüneldeki çökme riski de o kadar azalır. 12 metre kuyu kazdıktan sonra tünel kazarak ilerledik. Daha önce kazdığımız iki tünelde karşımıza kaya çıkınca daha derine indik" dedikleri öğrenildi.

Kaçak kazı sonuçlanmadan yapılan operasyonla yakayı ele veren E.Y ve T.A'nın 2 yıl önce dikkat çekmemek için medresenin karşısında kiraladıkları eve koltuk döşeme imalathanesi süsü verdikleri belirtildi. İki define avcısı gözaltına alınırken, aynı mahallede geçtiğimiz yıl define avcıları tarafından yapılan kazıda lahit bulunmuştu.