Defne Joy Foster'ın annesinin derin kederi

Sunucu Defne Joy Foster’ın 2011’de FETÖ’den tutuklu yazar Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın evindeki şüpheli ölümüyle ilgili dosya FETÖ şüphesiyle tekrar açılıyor. Anne Hatice Foster, “Kızımın ölümünün üstünü örten FETÖ ve maşaları belalarını bulacak” dedi.

Defne Joy Foster'ın annesinin derin kederi
Yeni Asır'dan Emirhan Ergen ve Kahraman Durak'ın haberine göre Defne Joy Foster, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye üye olmak ve darbeye teşbbüsten tutuklanan yazar Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın evinde 2011 yılında ölü bulunmuştu. Ünlü sunucunun sır ölümü üzerine o dönem Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma başlatılmış, soruşturmada Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan şüpheli olarak yer almıştı. Soruşturmayı yürüten Davut Dağ isimli savcı, genç sunucunun ölümüne solunum yetmezliği teşhisi koyarak takipsizlik kararı vermişti.

"Foster'ın ölümünde Kerem Altan'ın etkisi olduğu fakat FETÖ etkisi ile kurtarıldığı" iddiası üzerine dosyanın yeniden soruşturma konusu yapılabileceğine kanaat getiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya ve yeni delillerin ortaya konulduğu tespit tutanağını Anaadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyada bulunan eksiklerle ilgili yeni bir tahkikat yürüteceği öğrenildi. Yeni Asır'ın ulaştığı acılı anne Hatice Foster ise, kızının ölümü aydınlatılana kadar davanın peşini bırakmayacağını söyledi.

"Kerem cezasını bulacak"

İddia edildiği üzere alkol ile astım ilacının birlikte kullanılmasının solunum yetmezliğine neden olmayacağını ifade eden anne Foster, "O dönem, bunu kimseye dinletemedim. Bu Allah'ın cezası FETÖ'cüler, davayı kapattı. Ben kızımın suçsuz olduğunu biliyorum. Olay gecesi Kerem Altan denilen adamın elinde telefonla sokak sokak gezip doktor araması, ambulans çağırmaması çok manidar. Belki de zamanında 112 aranmış olsaydı, benim kızım kurtulabilirdi. Kızımın ölmesinin altındaki tek sebep Kerem Altan'dır. Ahmet Altan ve Mehmet Altan cezasını buldu. Kerem Altan da cezasını bulacak" dedi.

"Gülen ölse de kurtulsak"

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın ilişkilerini kullanarak savcılara baskı yaptığını iddia eden Foster, "Ahmet ve Mehmet Altan, FETÖ'nün gazetecileri oldukları için herkese baskı yaptılar. Herkesi susturdular. Olayın yaşandığı dairenin alt katında yaşayan kadın dahi şahitlik yapamadı. Herkesi korkuttular. Bu iş 5 yıl sürdü. Ama pes etmeyeceğiz" diye konuştu. Foster, "Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. O olmasa ne yapardık? Onun sayesinde FETÖ ile mücadelede yol katettik. Yoksa ne olacaktı halimiz? Bu sefer tüm gerçekler ortaya çıkacak. Buna inanıyorum" dedi. Foster şöyle devam etti:

"O FETÖ'nün elebaşı Gülen ölse de kurtulsak. Allah bin cezasını versin. Devlete nasıl böyle sızmışlar, anlamak çok zor. İnşallah belalarını bulacaklar."

Kızının sözlerinden güç alıyor


Foster, kızı Defne Joy Foster ile ilgili bir anısını da anlatarak, "Kızım hiç aklımdan çıkmıyor. Defne bana hep 'Anne senin başaramayacağın iş yok' derdi. Ben onun bu sözlerinden güç alıyorum.
Bu davanın peşini bırakmayacağız. Kızımın ölümüyle ilgili adli tıp raporunun olmadığı ve vücudunda çeşitli morlukların olduğu daha sonra ortaya çıktı. Ben artık adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Gerçekler ortaya çıkana kadar, Allah ömür verdiği müddetçe mücadelemizi sürdüreceğiz"
dedi.