Dekolte bölgesi estetiği

Dekolte bölgesinde hem yaşlanma ve yıpranmayı yavaşlatmak hem de bozulduğunda daha iyi göstermek mümkün.

Dekolte bölgesi estetiği
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Kadınların önem verdiği ve yaşla birlikte giderek yıpranan ve kırışan bölgelerden belki de en önemlisi dekolte bölgesidir. Bu bölge plastik cerrahinin de ameliyatla fayda veremediği bir alan olarak karşımıza çıkar. Dekolte bölgesinde hem yaşlanma ve yıpranmayı yavaşlatmak hem de bozulduğunda daha iyi göstermek mümkün. Üstelik umduğunuzdan çok daha kolay. Dekolte alanı boyunla başlayıp aşağıya doğru göğüslere uzanan geniş bir bölgeyi kapsar. Bu bölgede ince bir deri onun hemen altında ise çok az bir yağ dokusu bulunur. Bu nedenle hem kırışmaya hem de güneş lekelerinin oluşmasına yatkındır. Dekolte alanında gördüğümüz en önemli iki sorun ince kırışıklıklar ve pigmentasyon bozuklukları yani lekelenmelerdir. Bunlara ek olarak bazen ince damarlarda artış da olabilir.

Boyun ve dekolte için Botoks

Botoks mimik hareketlerine bağlı dinamik kırışıklıklar için uygundur ve en çok etkili olduğu bölge, alın ve göz çevresidir. Ancak düşük dozlarda boyun ve dekolte bölgesi kırışıklıklarında da çok etkilidir. Yapılış tekniği alına göre belirgin farklılık gösteren dekolte bölgesi uygulaması, buradaki kırışıklıklarınızdan 3-4 ay boyunca kurtulmanızı sağlayacaktır. Şayet dekolte bölgesindeki ince kırışıklıklar sizi rahatsız etmeye başladıysa üst yüz bölgenize botoks yaptırırken dekolte alanı içinde uygulama aklınızda olsun. Her birey bu uygulama için uygun olmadığı için hekiminiz bunu değerlendirip sizin uygunluğunuza karar vermelidir.

İnce dolgular

Dekolte alanınızda deriniz çok ince değil ve artık yerleşmiş birtakım kırışıklıklar mevcutsa, ince dolgulardan yardım almakta fayda var. Bu dolgular incelikleri ve akışkanlıklarıyla kolayca derinin üst tabakalarına verilebilir ve dekolte bölgesindeki kırışıklıklarınızın açılmasını sağlarlar. Bu dolguları yılda 2-3 defa yaptırmanız aldığınız sonucu her seferinde daha iyi hale getirecektir.

Işığın gücü

BBL yani geniş spektrumlu ışık teknolojisinde kontrollü bir ışık kaynağından çıkan enerji değişik filtreler kullanılarak derinin değişik derinliklerindeki farklı hücrelere ulaşarak etki gösterir. Tercih edilen filtreye göre deri ve deri altında sıkılaşma, yüzdeki yaşlılık ve güneş lekelerinin giderilmesi, yüzdeki ve gövdedeki damar genişlemelerinin tedavisi (kırmızı-ince kılcal damarlar) 4-5 seansla mümkün olur. Her sene bir kür olarak yaptırıldığında deri kalitesinde kalıcı düzelme görülür.

Lazerle dekolte gençleştirme

Coolaser, gelişmiş bir lazer teknolojisi olup amacı deriyi yakmadan üst tabakanın uzaklaştırılmasıdır. Bu işlem sonrasında alttan yeni, daha parlak ve pürüzsüz bir cilt gelişimi meydana gelir. Lazerin derin tabakalara yaptığı etki ise kollajen üretiminde artıştır. Kısaca Coolaser üst tabakayı yenilerken altta da yıllar içinde azalan kollajen dokunun yerine konulmasını sağlar. Yılda iki kez yapılması dekolte alanınız için yeterli olacaktır.

Ses dalgaları

Ulthera odaklanmış ses dalgalarıyla deri altı dokusuna ulaşarak bu alanda kontrollü bir hasar bırakır. İyileşmenin sonucu deride sıkılaşma olarak kendini gösterir. Altı ay sonra sonuçları kendini gösterir ve yılda bir kez yapılması yeterli olacaktır.

(Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam Gazetesi)
Konular Kadın / Bakım