Demet Şener içini döktü

11 yıllık eşi İbrahim Kutluay’la yollarını ayıran Demet Şener, ilk kez bu kadar detaylı konuştu...

Demet Şener içini döktü
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün röportajı...

– Demet Şener mutlu mu?


(Gülümsüyor) Her şeye rağmen mutluyum. Gülümseyerek bakarsanız, evren de size gülümser. Dostlarım, yakınlarım, sevenlerim, çocuklarım benim için çok değerli.

– Özellikle çocuklarınız.

Evet, çocuklarımı belli bir yaşa kadar kendim büyütmek istedim. Onların her türlü güzelliğine tanık oldum. İrem 10, Ömer sekiz yaşında.

– Size gelen teklifleri hep geri çevirdiniz.

Film, dizi, program tekliflerini hep geri çevirdim. O süre içinde sağlıkla, sporla, beslenmeyle ilgili araştırmalar yaptım, yeni şeyler denedim.

– Uzman diyetisyen Selahattin Dönmez'le yollarınız nasıl kesişti?

Yaklaşık sekiz yıldır Selahattin'le (Dönmez) tanışıyorum. Önce müşterisiydim, sonra ortağım oldu. Ömer'i doğurduktan sonra kilo verme konusunda zorlanınca çaldım kapısını. Beş kilo fazlam vardı, aç kalmadan bu kiloları verdim.

– Bir kitap yaptınız…

Fark Etmeden Diyetle Sorular, Cevaplar adlı kitabı Selahattin'le birlikte yaptık. Büyük ilgi gördü. Zamansız bir kitap bu. Çünkü sağlıklı beslenme konusu her zaman önemlidir, değişmez.

– Sonra televizyon programı geldi.

Tam Zamanı adlı televizyon programımız devam ediyor. 13 bölüm yaptık, şimdi ikinci 13 bölüm geliyor. Her cumartesi günü NTV ekranındayız.

– Çocuklarınızın üzerine titriyorsunuz.

Onlar benim her şeyim ama İrem ve Ömer dışında da çocuklarım var.

– Başka çocuklarınız mı var!

Annemin üzerinden eğitimlerini üstlendiğim çocuklarım var. Beni tanımazlar bile, hiç görmediler. Bir fan grubum da var. Onlarla birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu'yla da işbirliği yaptığımız oluyor.

DEMET ŞENER'İN MUCİZE İKSİRİ: “YEŞİL SU”

Demet Şener, sonbahardan ilkbahara kadar her gün bir su bardağı içtiği yeşil suyun formülün açıkladı: “Salatalık, maydanoz, ıspanak, limon, zencefil ve çörekotunu karıştırıp suda kaynatıyorum. İçtiğim bu su sayesinde yıllardır hastalanmıyorum, formda oluyorum.”

KADINLARI, KONUŞUP RAHATLATIYORUM!..

– Bir zayıflama kampı kurdunuz.

Kamp demeyelim. İnsanlara kişisel hizmet veriyoruz. Bize gelen kişilerin kan tahlillerini yapıp, buna göre beslenme programı çıkarıyoruz. Üç öğün yemeklerini biz hazırlıyoruz. Selahattin diyetisyen, ben motivasyon koçuyum.

– Motivasyon koçu ne yapar?

Bazı insanların psikolojik durumları, diyet programını etkileyebilir. Beni arayıp “Bugün spor yapmak istemiyorum” ya da “Bugün canım tatlı yemek istiyor” diyorlar. Ben onları konuşarak rahatlatıyorum, ikna ediyorum.

KİMSEYE ASLA BOYUN EĞMEM…

– Demet Şener çok dirençli…

Ben yaşadığım sıkıntılarla başedecek güce sahibim. Yere sağlam basıyorum, kimseye asla boyun eğmem…

– Ezilen, aldatılan kadınlara duruşunuzla örnek oluyorsunuz.

Eskiden böyle düşünmezdim. Yaşadıklarımla niye tanımadığım insanlara örnek olacağım ki derdim. Olgunlaştıkça, insana değer verilmesi gerektiğini öğrendim. Gerçek insan, topluma hizmet eden insandır. Popüler olmaktan, şöhret olmaktan daha önemlidir bu.

– Kadınlarımızın en büyük sorunlarından birisi de aldatılmak.

Kadınlar yalnız Türkiye'de değil, dünyanın her tarafında aldatılıyor. Her kadın aldatılabilir, herkesin başına gelebilir. Hiç sevmediğim şey, mağduru oynamaktır. Mağdur değilim, çocuklarımla mağdur değiliz. Bu yaşananların hiçbiri bizimle alakalı değil, tamamen bunu yapan kişiyle ve onun karakteriyle ilgilidir.

– Umut yok mu hiç?

Hiç umut yok, olamaz da… Bu işin dönüşü yok. Biten bitmiştir artık. Dönüp arkama bakmam bile. 50 kez düşsem 50 kez ayağa kalkarım. Güçlüyüm ben. Pırıl pırıl çocuklarım var. Benim asıl güç kaynağım elbette onlardır.
Konular Röportaj