Demet Şener: "Mutlu anne mutlu çocuklar yetiştirir"

Türkiye’nin en popüler isimlerinden Demet Şener; uzun bir aranın ardından sessizliğini bozarak merak edilenleri anlattı.

Demet Şener: "Mutlu anne mutlu çocuklar yetiştirir"
Akşam'dan Tuba Kalçık'ın röportajı...

Türkiye’nin tescilli güzellerindensiniz. Çok başarılı bir modellik kariyeriniz oldu. Türkiye güzeli seçilmenizi hayatınızın dönüm noktası olarak tarif etmek yanlış olmaz değil mi?


Kesinlikle olmaz. Ailemin imzasıyla 18 yaşımı doldurmadan yarışmaya girdim. Kariyerime çok güzel şekilde başladım. Yarışmada birinci seçildikten sonra hem modellik yaptım hem de televizyonlarda çalıştım. Geriye dönüp baktığımda çok güzel işler yaptığımı düşünüyorum. Bu işleri yapmamda tabii ki birinci seçilmemin payı büyüktür. Küçük yaşımda yarışmaya girmeye karar vermiştim zaten ve hayal ettiğim yere ulaştım.

Uzun bir süredir sizi dizi veya sinemada göremiyoruz. Neden oyunculuğa ara verdiniz?

Çok güzel projelerde yer aldım ve çok severek oynadım. Oyunculuk çok meşakkatli bir iş. Elbette benim de zorlandığım zamanlar oldu ama hiçbir zaman şikâyet etmedim. Çocuklarım olduğu için mecburen ara vermek zorunda kaldım ama şimdi onlar da büyüdü. Artık bana uygun bir proje olursa yer alabilirim. Ben hayatının merkezine çocuklarını alarak yaşayan bir kadınım. Onlardan kalan zamanımı ancak kendime ayırabiliyorum. Bu zaman dilimi içinde de kendimi oyunculukta değil de, farklı alanlarda yetiştirdim aslında. Beslenme ve spor konusuna kafa yordum.

Programınızın takipçisi çok. Böyle bir program yapmaya nasıl karar verdiniz?

İkinci çocuğumu doğurduktan program partnerim Selahattin Dönmez’le yolum kesişti. Doğumdan kalan kilolarımı vermek için ona gitmiştim. İş disiplinini çok beğendim. Yeme sistemimi düzene oturttu. Sağlıklı beslenme ve kaliteli yaşam konusunda merak ettiğim birçok konuyu ona soruyordum ve çok bilgilendirici cevaplar veriyordu. Merak ettiğim tüm konuları anlatan bir kitap çalışmasına da imza attık. Halk tarafından çok büyük ilgi gördü. Bu birlikteliğimizi ekrana taşımaya karar verdik ve ortaya böyle bir program çıktı. Çok sağlıklı tarifler sunuyoruz. Bu tariflerin hepsini önceden deniyoruz, sonra programda sunuyoruz. Şimdi bu tariflerden oluşan bir kitap çıkaracağız.

Başka projeniz var mı?

İnsanları zayıflatmak için yeni bir çalışmaya başlıyoruz. Zayıflamak isteyenlerle birlikte spor yapacağım, onları motive edeceğim. Selahattin de diyet programlarıyla ilgilenecek. Sağlıklı beslenmenin rehberliğini yapacağız. Kilo verirken kaliteli ve lezzetli beslenme programları sunacağız ve tüm yiyeceklerini biz hazırlayacağız. Çok heyecanlıyım bu proje için umarım insanlara faydalı olabiliriz.

YAŞADIKLARIMA ŞÜKRETTİM

Kariyerinizin zirvesindeyken yurtdışına yerleşmiştiniz. Pişman olmuş muydunuz?


Hayır, öyle olması gerekiyordu. Özellikle çocuklarımı doğurduktan sonra “iyi ki de böyle yapmışım” diyorum. Çocuklarımın ilk gününden bugüne kadar tüm anlarında yanlarındaydım. Bu bile benim için paha biçilemez. Anneliği çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Ne hamileliğimde ne lohusa dönemimde şikâyet ettim. Mutlu annenin mutlu çocuklar yetiştirdiğine inanıyorum. Buna uygun bir yaşam biçimini benimsedim. Kadınlara özellikle şunu söylemek isterim, kendilerini sevsinler ve değer versinler. Mutlu ve iyi çocuk yetiştirmek için bu çok önemli. Her zaman yaşadıklarıma şükrettim. Annelik bana karşılıksız sevmeyi öğretti. Onlara iyi bir rol model olmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Çocuklarımla gurur duyuyorum. 

Yaşanan sıkıntıları onlar da hissediyor mu peki?

Başından beri onlara dürüst davranıyorum. Her şeyin doğal ve insanlar için olduğunu söylüyorum. Bir şey duyarlarsa ilk önce gelip bana sormalarını istiyorum. Çok masum ve güzel bir dünyaları var. Bunu korumak için bir anne olarak elimden geleni yapıyorum.

YOGA BENİ SAKİNLEŞTİRDİ

Sosyal medyadan sizi takip edenler bilir, yogayla yakından ilgilenen birisiniz. Ne kadar zamandır yoga yapıyorsunuz? Hayatınızda nasıl bir değişime sebep oldu
?

12 yıldır yoga yapıyorum. Yoga, sözlük anlamı olarak birleştirmek demek. Aklımızı, ruhumuzu ve bedenimizi birleştirmek anlamına geliyor. Yoga hayatıma girdikten sonra her şeyi akışına bırakmaya başladım. Bu bir yaşam biçimi. Yogayla İrem’e hamileyken tanıştım. Yogaya Dr. Neslihan İskit hocayla başladım. Doğumlarımı bile yogadan dolayı çok rahat yaptım. Neslihan hocayla hâlâ. Üst seviyeye geçtim. Yoga, bana büyük bir esneklik kazandırdı, beni sakinleştirdi, kendimin farkına vardım. Kendimi daha çok sevmeye başladım. Hayatımda dengeyi artık daha iyi kurmaya başladım. Keşke herkes yoga yapsa. Gerçekten çok özel bir spor. 
Konular Röportaj