Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son açıklama

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili olarak son yaptığı açıklamada, "Bizi umutlandıracak bulgular var" dedi.

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son açıklama
Hürriyet'te yer alan habere göre CHP eski lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a refleks tetkikleri yapıldı. Beyin tomografisi çekildi. Tomografi sonucu değerlendirme toplantısı ise devam ediyor. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili, "Beklenen gelişmeler olumlu ve inşallah daha güzel olacak" dedi.

Prof. Dr. İbiş, Deniz Baykal’ın durumunun ciddiyetinin koruduğunu belirterek, şunları söyledi: "Daha iyi durumda. Tomografi bulguları, dünküne göre daha iyi durumda. bunlar da bizi sevindiren bulgular. Tekrar ediyorum kötüye gidiş yok. Tam aksine bizi umutlandıracak olumlu iyi bulguları elde ediyoruz.

Elbette uyutulma işlemi devam ediyor. beynin kendisini koruyabilmesi için uyutulma işlemi devam ediyor. cihazlı solunum desteği devam ediyor.

Bugün 72 saatimiz, komplikasyonlar, kanama riskleri için kullanmıştık. Diğer tedaviler için söylemiştik. 'Kritik eşik' diye bir kavram ben kullanamam. Bizim tüm amacımız iyileşme bulgularını görebilmektir. Biz bir gün de saat de veremeyiz. Hep beraber takip edeceğiz. Gün içerisinde ani bir gelişme olursa sizinle paylaşacağız. Bizden her türlü bilgi size gelir, aşağıda ne oluyorsa şu anda bunları siz biliyorsunuz. Spekülatif amaçlı söylemlere itibar etmeyiniz.
"

"BEYNİ KORUMAK İÇİN UYUTULUYOR"


Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. İbiş, Baykal’ın uyutulmasıyla ilgili, "İlgili hocalarımızı muayenesi sırasında muayene yapıldıktan sonra tekrar uyutuluyor. Çünkü uyanık kaldığı sırada beyin yoruluyor. Onu önlemek için, beyni daha fazla korumak için uyutma işlemine devam ediliyor." dedi. Prof. Dr. İbiş, dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe’nin Baykal’ı kontrol etmesiyle ilgili ise, "Deniz beyin kızı Aslı hanımın talebiyle bu kontrol gerçekleşti. Biz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak en iyisini yaptığımıza güveniyoruz. Bu nedenle de ’Elbette gelip görebilir’ dedik. Ve yapılabilecek olanın en iyisinin yapıldığını, her şeyin mükemmelce yapıldığını belirterek buradan ayrıldı. Biz bu konuda çok açığız. Bir hekimin, ailenin talebiyle gelip görmesinde muayene etmesinde hiçbir sakınca yok" dedi.

"İNANCIMIZA VE DUAMIZI EKSİK ETMEYECEĞİZ"

Prof. Dr. İbiş, tedavi sonrası Baykal’da kalıcı hasar olup oluşamayacağı ile ilgili yöneltilen soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Bu süreç çok önemli. Dün anlık değişiklikler yaşadık. Sonucun nereye varacağını bugünden söylemek mümkün değil. Süreci hep beraber takip dedim. Elbetteki elimizden geleni yapacağız. Elbetteki onun iyileşmesi içinde inancımız ve duamızı eksik etmeyeceğiz. Ümitsiz olduğumuzu asla söylemedik, söyleyemeyiz de. Öyle bir şey olamaz da. Biz hekimiz. Elbette umudumuz var."

"TIPTA HER AN HERŞEY OLABİLİR"


İbiş, Baykal’a takılan stentle ilgili de, "Stent yerinde duruyor. Stentte bir anormallik olduğuna dair elimizde herhangi br bulgu yok. Şu anda stentin açık olduğunu gösterir bulgular elimizde var" dedi. İbiş, Baykal’ın akciğeriyle ilgili endişe verici bir durum olup olmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi: "Şu anda kontrol altında. Ateşi oldukça düştü. Enfeksiyon bulguları ilgili hekimlerce takip ediliyor. O da yüz güldürücü durumda. Şu an için konuşuyorum bunları. Tıpta her an her şey olabilir. Şu an için akciğer enfeksiyonu yönünden de bugular olumlu yönde."

72 SAATLİK KRİTİK DÖNEMİ ATLATTI

Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı.

SAĞLIK BAKANI: "BEKLENEN GELİŞMELER OLUMLU VE İNŞALLAH DAHA GÜZEL OLACAK"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile görüşmesi sırasında Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Bakan Demircan, "Sayın Baykal'ın tedavisi devam ediyor. Beklenen gelişmeler olumlu ve inşallah daha güzel olacak. Şu anda uyutma devam ediyor beynin istirahat ettirilmesi için. Şu anda özel değişiklik yok. Umuyoruz inşallah Sayın Baykal bu ciddi rahatsızlığı atlatacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal’ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.