Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son gelişme

Almanya’da tedavisi devam eden CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Baykal’ın yürümeye, kendi başına yemek yemeye başladığı ve rahatlıkla konuştuğu belirtildi.

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son gelişme
Habertürk'ün haberine göre beyinde pıhtı atması sonucu Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde 51 gün tedavi gören Baykal, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçak ile Almanya’ya götürülmüştü. Baykal’ın tedavisi, Münih yakınlarındaki Murnau Kaza ve Travma Kliniği'nde (Berufsgenossenschaftliche Unfallklinik Murnau) devam ediyor. Hastane yönetimi, Baykal’ın sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Yönetim, gazetecilerin çevreden görüntü ve fotoğraf almasına da izin vermiyor. Sanatçı İbrahim Tatlıses de 2011’de uğradığı silahlı saldırının ardından Murnau kliniğinde tedavi görmüştü.

56 GÜNLÜK TEDAVİ

Baykal’ın sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Yemeğini artık kimse yardım etmeden yiyebiliyor. Sol ayağındaki ve kolundaki güçsüzlük devam etmesine rağmen, her gün doktorların kontrolünde belirli sürelerle yürüyüşler yapıyor. Klinikte Baykal’a 56 günlük özel bir fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulanacak. Rehabilitasyon uygulamasının tamamlanmasının ardından Baykal’ın, sağlıklı bir şekilde yurda dönmesi bekleniyor.

RAHATLIKLA KONUŞUYOR

Bilincinin yerinde olduğu ve rahatlıkla konuştuğu ifade edilen Deniz Baykal, ayağı kırılan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ü Almanya’dan telefonla arayarak “geçmiş olsun” dileğini iletti. Deniz Baykal’ın rahatsızlandığı günden itibaren yanından ayrılmayan kızı Aslı Baykal, babasının sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve her geçen gün iyiye gittiğini belirtti.