Deniz Evin: "Hayalim futbolcu olmaktı"

Çocukken en çok yeşil sahalarda olmak istediğini anlatan oyuncu Deniz Evin, en büyük hayalinin Fenerbahçe forması giymek olduğunu anlattı.

Deniz Evin: "Hayalim futbolcu olmaktı"
Deniz Evin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

Öncelikle Deniz Evin’i yakından tanıyalım? Deniz Evin kimdir?


1 Eylül 1983 yılında Kırşehir’de doğdum. Babam devlet memuru olduğu için Kırşehir, Kastamonu, Van, Trabzon ve İzmir’de yaşadım. Okul dönemim çok karışık geçti 3 ayrı şehirde okudum. 4 kardeşin en küçüğüyüm. İki ablam bir abim var. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Oyunculuk bölümünü kazandım. 2008 yılında Estonya Tallinn Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları bölümüne özel öğrenci olarak gidip Grotowski, Meyerhold, Alexandre tekniği, Sahne dövüş teknikleri ve akrobasi konusunda eğitim aldım. 2009 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldum.

Oyunculuk hayalinizdeki bir meslek miydi? Oyuncu olmasaydınız hangi işi yapardınız?

Oyunculuk benim hayalimdeki meslek değildi. Açıkçası ben futbolcu olmak istiyordum ama babam istemedi. Çok iyi bir sol ayağım olmasına rağmen izin verilmedi. Şaka bir yana benim oyuncu olmaktan başka bir şansım yoktu. Çünkü babamın mesleğinden dolayı sürekli taşınıyorduk. Aynı şehir içinde bile taşındığımız zamanları hatırlıyorum. Bu defalarca yaşanınca içindeki o duygu belleği senin başka bir meslek yapmana izin vermez olur. İşte benim için bu mesleğin temelleri o acı anlarda atıldı. Sonra ilkokul 5. sınıfta ilk rolümü oynadım (Kabadayı)

‘Beni Affet’te partneriniz Esengül Aypek ile aranız nasıl?

Çok uyumluyuz Esengül çok iyi bir oyuncu. Çekimlerde çok eğleniyoruz.

Dizideki karakterinizi biraz anlatır mısınız?

Biraz agresif pek dinlemiyor ve kafasına göre hareket ediyor. Haksızlığa gelemiyor. Kim olursa olsun karşı durmaya çalışıyor ve güçlü görünmeye çalışıyor.

KARAKTERİMLE BENZİYORUZ

Dizide canlandırdığınız Umut’la benzer yanlarınız var mı?


Duygusal oluşu. Net oluşu, düz oluşu benziyor.

- ‘Beni Affet’ bir 5 yıl daha devam ederse siz yine kalır mısınız?

Biz oyuncular rolleri yaratırız büyütürüz yasatırız sonrada bitiririz. Artık Umut karakteri de benim için bu süreci tamamladı. Artık yeni heyecanlı karakterler yaratmanın zamanı geldi.

HER ROLÜ OYNARIM

Hayalinizde yaşatmak istediğiniz bir rol var mı?


Ben oyuncuyum her rolü oynarım.

Oyuncu olmasaydın ne olurdun?

En büyük hayalim futbolcu olmaktı. Çocukken çok iyi futbol oynardım babam izin vermediği için olamadım. En büyük hayalim Fenerbahçe forması giymekti.

Sizce tiyatro ve dizi arasındaki farklar nelerdir?

Tiyatro ve dizi oyunculuğu arasında çok büyük fark var. Dizide sizden oyunculuk beklemezler. Televizyon karşısında izleyip hayran kaldığınız bir sahne çekim esnasında 100 tekrarda çekilebilir. Çünkü dizide en iyisi olana kadar yapmak zorundasınız. Tiyatroda sahnesinde böyle bir sansınız yok. Oyuncunun er meydanı sahnedir.

En çok beğendiniz oyuncular kim?

Türkan Şoray, Nurgül Yeşilçay ve Yeşim Salkım

HER GÜN SPOR YAPIYORUM

Sporla aranız nasıl?


Ben yıllardan beri dövüş sanatlarıyla ilgilendiğim için hep aksiyon filmlerinde yer almak istedim. Bununla ilgili çok fazla teklif geldi ama Ankara’daki projemden dolayı fırsatım olmadı. Her gün iki buçuk saat spor yapıp fiziğimi güçlendiriyorum. 18 yıldır sporun içinde olduğumdan dolayı biraz biliyorum ve bildiklerimi yansıtmaya çalışıyorum...
Konular Röportaj